Ga naar hoofdinhoud

In ‘Opgelicht’: weer slachtoffer van Serge van der Wulp

Tastharen
Foto Lonneke Ruesink
Het tv-programma Opgelicht heeft gisteren opnieuw aandacht besteed aan Serge van der Wulp, die volgens het programma al jarenlang onder de valse namen Fentener van Vlissingen, Stefan Schaper en Stefan Quant slachtoffers maakt in de paardenhandel. Volgens de uitzending is Annemieke van Baal door Van der Wulp opgelicht voor 10.000 euro voor de aankoop van een paard dat nooit geleverd is.

Van der Wulp stelde zich bij Annemieke van Baal voor als Sebastiaan van der Vorm en het paar kreeg een relatie. Van Baal: “Hij zou voor mij een paard kopen van 10.000 euro. Hij zou er met de Duitse meneer Knauf ook al één op het oog hebben.”

Geld kwijt

Het paard heeft Van Baal nooit gezien en haar geld is ze kwijt. Nadat Van Baal haar relatie met Van der Wulp beëindigde, zou zij door Van der Wulp ernstig zijn bedreigd.

Veelvuldig in opspraak

In het verleden is Van der Wulp – die zich voordoet als paardenhandelaar – in opspraak geraakt door oplichterspraktijken. Het televisieprogramma ‘Opgelicht’ besteedde aan hem al meerdere keren aandacht. Van der Wulp zou als paardenhandelaar steeds grote sommen geld incasseren zonder te leveren en een stroom van gedupeerden achter zich laten.

Veroordelingen

In april van dit jaar werd Van der Wulp door de rechter bij verstek veroordeeld tot vier maanden gevangenisstraf wegens verduistering. Eerder werd hij in België tot twee jaar celstraf veroordeeld wegens oplichting van een manegehouder. In 2011 belandde hij in de gevangenis nadat hij door de Marechaussee op Schiphol werd opgepakt.

Klik hier om te uitzending terug te kijken (vanaf 30:04).

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

2 reacties op “In ‘Opgelicht’: weer slachtoffer van Serge van der Wulp

  • Eddy Crul

    Gelukkig leven al deze oplichters in een rechtstaat. vr gr EC

  • Hessel

    Bij ons op de camping is Serge, onder de naam van Sebastiaan Swinkels ook flink bezig geweest. Verdwenen zonder de achterstallige huur van een Chalet bij €2500. te betalen.
    Tevens diverse ondernemers in de omgeving gedupeerd door werkzaamheden e.d. niet te betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.