Ga naar hoofdinhoud

Oud-voorzitter NDR Wieger de Ruiter overleden

Foto Lonneke Ruesink

Wieger de Ruiter, oud-voorzitter van de NDR (Nederlandse draf- en rensport), is overleden. De Ruiter tobde al enige tijd met zijn gezondheid en overleed vorig weekend op 84-jarige leeftijd in zijn woonplaats Soest. De geboren Stellingwerver was naast succesvol zakenman ook een gepassioneerd eigenaar van volbloeds en zijn bekende Stoeterij de Kraal bracht dan ook decennialang vele winnaars, waaronder Steamroller, Tjakka, Glubb Pasha en Derbywinnares Miss Facette.


De laatste jaren verlegde De Ruiter zijn belangen meer richting de Arabische volbloeds, een passie die hij deelde met zijn vrouw Margreet en die uiteindelijk leidde tot een grote betrokkenheid op bestuurlijk vlak. Hij was naast voorzitter van de vereniging NDR en DARC , tevens penningmeester van de IFAHR (International Federation of Arabian Horseracing Authorities), die hij mede in de steigers heeft gezet.

Samen met zijn echtgenote onderhield hij vele internationale contacten, wat onder meer resulteerde in lucratieve sponsorcontracten, waarvan niet alleen de Arabische volbloedrennen, maar ook de andere draf- en rensporttakken in bijzonder hoge mate profiteerden.

De Ruiter was zeer begaan met het wel en wee van de Renbaan Duindigt, wat niet alleen bleek uit zijn enthousiaste participatie bij de organisatie van internationale koersdagen, maar ook uit zijn nimmer aflatende inspanningen om buitenlandse investeerders voor Duindigt te interesseren.  Het veiligstellen van de toekomst van Duindigt als koersbaan had voor De Ruiter absolute prioriteit, en zelfs gedurende zijn periode van ziekte moest daar alles voor wijken.

Wieger de Ruiter stond bekend als een aimabel mens en tegelijkertijd als een taaie en vlijmscherpe onderhandelaar, die in analyses altijd direct tot de kern van de zaak wist te komen. Gedreven, enthousiast en humorvol zijn enkele van de vele kwalificaties die op hem van toepassing waren. De grote leegte die hij achterlaat zal maar moeilijk op te vullen zijn.

Bron: NDR

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook