Ga naar hoofdinhoud

Broer Black Caviar in levensgevaar na spinnenbeet

Een twee jaar oude halfbroer van de wereldberoemde racemerrie Black Caviar verkeert in levensgevaar na te zijn gebeten door een spin.

De beet werd behandeld met antibiotica waarna het paard te kampen kreeg met complicaties als gevolg van de gekozen antibiotica. De tweejarige kreeg diarree en raakte hoefbevangen, het is nog onduidelijk of het paard zal overleven.

Een jaar geleden werd het paard, stalnaam ‘Jimmy’, aangeschaft op een veiling voor jonge racepaarden voor een recordbedrag van vijf miljoen Australische dollars. Voordat hij gebeten werd, leek Jimmy zich te ontwikkelen tot een buitengewoon veelbelovend racepaard.

Experts van over de hele wereld worden geraadpleegd, in de hoop het paard er met nieuwe behandelingen bovenop te krijgen. De prognose is echter, dat wanneer het paard de complicaties overleeft, het onwaarschijnlijk is dat hij ooit nog zal kunnen racen.

Bron: Horses / Horsetalk

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook