Paard voor dood achtergelaten na auto-ongeluk

Foto Lonneke Ruesink

Een paard is na een botsing met een personenauto door zijn berijders voor dood achtergelaten op de weg. Het ongeluk gebeurde afgelopen zondag in Bilston, Groot-Brittannië. Omstanders schoten te hulp om het dier te redden.

Het dier, dat gespannen was voor een wagen, klapte frontaal op de auto en lag na de botsing languit op de grond met diverse wonden op borst en benen. De auto raakte ook zwaar beschadigd. De inzittenden bleven ongedeerd.

“De merrie had veel pijn”, aldus RSPCA-inspecteur Vicki Taylor, die met de politie arriveerde op de plaats van het ongeluk. “De mannen waren er toen al vandoor. Ooggetuigen hebben geprobeerd foto’s te maken van de twee, die hun gezicht probeerden te verbergen.”
De politie en RSPCA zijn op zoek naar de mannen. “Het moet een schok zijn geweest om betrokken te zijn geraakt bij zo’n ongeluk als deze. Maar deze mannen hebben het dier gewoon achtergelaten om te sterven.”

De merrie, die ongeveer zeven jaar oud is, heeft het overleefd. Ze is nu aan het herstellen bij de RSPCA. Ze leed ook aan ondergewicht.

Klik hier voor foto’s van het ongeluk. Let op: de foto’s kunnen als schokkend ervaren worden.

Bron: HorseandHound

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.
1 reactie op Paard voor dood achtergelaten na auto-ongeluk
  1. 1

    Oppakken dat tuig,niet waardig om ze nog met dieren om te laten gaan