Paardenmarkt Hedel bij Een Vandaag

Vandaag stond Hedel weer in het teken van de jaarlijkse paardenmarkt. Een Vandaag ging langs op de markt en sprak met Daniël van den Berg van de paardenmarkt, Karen Soeters van Piepvandaag, Piko Fieggen van de Dierenbescherming en Benno Bruggink van de NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit).

De dierenbescherming wil een verbod op paardenmarkten omdat er misstanden zouden zijn en de paarden zouden niet goed worden behandeld. Bezoekers en paardenhandelaren vinden dit overdreven en willen de traditionele markten behouden.

In Zuidlaren werd er drie weken terug 18 keer een proces verbaal opgemaakt, vandaag op de paardenmarkt in Hedel niet één volgens een woordvoerder van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit.

Bekijk hier de uitzending van Een Vandaag (Het item begint na 7.35 minuten)

Bron: Eenvandaag

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.