‘Paardrijden veroorzaakt meer doden dan xtc’

De Britse topadviseur Professor David Nutt beweerde zaterdag dat door het paardrijden meer doden vallen dan door het gebruik van de synthetische drug ecstacy (xtc). De voorzitter van de adviesraad over drugsmisbruik van het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken (ACMD) kwam tot die conclusie door het aantal doden als gevolg van de ‘verslavingen’ met elkaar te vergelijken.

Nut zei dat door ‘equasy’, zoals hij verslaving aan paardrijden noemde, elk jaar tien doden vallen en meer dan honderd verkeersdoden. Door ecstasyverslavingen vallen ‘slechts’ dertig doden per jaar. De professor beklemtoonde echter dat hij deze uitspraak als academicus deed en beslist niet als voorzitter van de ACMD.

Bron: Horses.nl/ANP

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.