Ga naar hoofdinhoud

Quidam de Revel (32) overleden

De wereldberoemde hengst Quidam de Revel is gisteren overleden. De bij talloze stamboeken goedgekeurde zoon van Jalisco B werd 32 jaar oud. Quidam de Revel is gestorven aan de gevolgen van ouderdom.

Met Hervé Godignon en Thomas Velin behaalde Quidam de Revel buitengewone resultaten in de springsport. Met Godignon schreef hij een bronzen teammedaille bij de Olympische Spelen van Barcelona op zijn naam. Ze wonnen de Grote Prijzen van Rome en New York en kwamen meerdere malen uit bij landenwedstrijden. In de lijst van World Breeding Championships  voor springhengsten was de hengst in 2004 twee jaar op rij lijstaanvoerder.

Na de Olympische Spelen werd Quidam de Revel verkocht aan de Deense familie Velin. Charlotte Velin bracht de hengst succesvol uit bij de junioren. Met haar broer werd de hengst onder andere vierde op het Europees kampioenschap voor Young Riders. Ze wonnen de Grote Prijs van Hannover en de Grote Prijs van Helsinki.

Bekende nakomelingen van Quidam de Revel zijn onder andere VDL Groep Verdi TNBianca D’Amaury, Tlaloc la Silla (Dollar de la Pierre), Quite Easy, Quite Capitol, Quidam’s Rubin, Quasimodo ZGuidam, vader van onder andere Authentic en voormalig Europees kampioen springen Ninja la Silla, en Nabab de Reve, vader van wereldkampioen Vigo d’Arsouilles, zijn de meest invloedrijke Quidam-zonen. In 2005 werd er een kloon van Quidam de Revel geboren, waarmee hij de eerste gekloonde warmbloedhengst werd.

Bron: Tidningen Ridsport

2 reacties op “Quidam de Revel (32) overleden

  • Wendy van den Barselaar

    Mooi dat hij zo oud kon en mocht worden, als dekhengst, als springpaard.
    Hulde aan de eigenaar/houder.

  • Thea

    Ik vind het prachtig dat er in Nederland veel paarden echt oud mogen worden! Hulde! Die van mij is nu 35 jaar oud VarjaV oud draver. Blijft een verlies maar als je het paard een goede oude dag hebt gegeven dan zij het zo.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.