Ga naar hoofdinhoud

De Ronde tweede in Aachener marathon

Lang ging hij aan de leiding, maar uiteindelijk werd Koos de Ronde tweede in de marathon van Aken. Hierdoor wist hij maar liefst vier plaatsen te stijgen naar een vierde stek in de tussenstand. Chardon, derde in de dressuur en marathon is in de tussenstand een plaats gestegen. Theo Timmerman moest met een zestiende tijd twee plaatsen toegeven in de tussenstand en staat voorlopig zesde. In de landenwedstrijd gaat Oranje nog steeds stevig aan de leiding. 

Koos de Ronde: “In het begin liep het echt super, maar later werd het gewoon een beetje moeilijk voor de paarden. In hindernis zeven en acht merkte ik echt dat ze een beetje moe werden. Daar heeft Boyd me op kunnen pakken. Ik maakte geen fouten, maar hij kon in die laatste hindernissen echt knallen. In één was hij zelfs zeven seconden sneller!”

“Boyd is super in vorm, hij wint hier alle dagen al alle onderdelen. Maar ik ben het ook. De dressuurpunten vielen me een beetje tegen, maar ik heb vandaag in de marathon wel heel veel goed kunnen maken en sta nu in ieder geval al weer vierde.”

Vals plat

De marathon van Aken lijkt niet heel zwaar, maar daar verkijk je je op, legt De Ronde uit. “Geen meter is hier echt recht. En in het einde van het traject moet je van hindernis vijf naar zes en van zes naar zeven een bult op en die was vandaag zo drassig; daar verlies je dan veel power.”

Exell had tijd nodig de juiste vorm te vinden. Pas in de staart van de marathon zette de Australiër snelle tijden neer. Deze waren dan wel van een zodanig niveau dat hij de tijden uit de eerdere hindernissen compenseerde en uiteindelijk ook de wedstrijd won.

In de tussenstand heeft Exell zijn voorsprong op de rest van het veld vergroot naar ruim negen punten. Dat wil zeggen dat hij zich morgen in de vaardigheid zich drie afgeworpen balletjes kan permitteren.

Toegeven

IJsbrand Chardon volgt de Australiër op een voorlopige tweede plek. In zowel de dressuur als de marathon behaalde hij het derde resultaat, maar desondanks steeg hij een plaats in de tussenstand. Chester Weber, tweede na de dressuur moest in de marathon teveel toegeven en met zijn vijfde tijd in dit onderdeel staat hij voorlopig derde na twee onderdelen.

Theo Timmerman was diegene die in de marathon het meeste op zijn dressuurscore moest inleveren. Met een zestiende tijd in de terreinproef zakte hij twee plaatsen ten opzichte van de dressuuruitslag. Hij gaat voorlopig als zesde in het klassement.

Verstevigd

Het landenteam heeft zijn positie ten opzichte van de concurrerende teams wederom weten te vergroten. Met 311.76 gaat Oranje maar liefst 36 punten voor op Hongarije (2e) en Duitsland (3e)

Klik hier voor de uitslag

Bron:Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook