Ga naar hoofdinhoud

Skelton en Big Star beste combinatie van 2012

De FEI heeft een ranglijst gepubliceerd van de beste combinaties van 2012 en met een royale marge staan Nick Skelton en zijn fenomeen Big Star (v. Quick Star) op nummer één. Maar liefst 1593 punten behaalde de Britse combinatie in 2012. Richard Spooner en Caretino-zoon Cristallo staan op nummer twee met 1443 punten. Vlak daarna komen de Olympisch kampioenen Steve Guerdat en Nino des Buissonnets (v. Kannan) met 1422 punten.

De beste Nederlandse combinatie vinden we al terug op plaats vier, namelijk Gerco Schröder met London (v. Nabab de Reve). De Zilveren combinatie behaalde over 2012 1330 punten en ze vormen daarmee de beste Nederlandse combinatie. Een wellicht meer verrassende vijfde plek is er voor Kent Farrington met zijn Celano-nazaat Uceko.

De zesde plek is voor Rolf-Göran Bengtsson met zijn fenomeen Casall la Silla (v. Caretino), gevolgd door de winnaar van de wereldbekerfinale Richard Fellers en Flexible (v. Cruising). Edwina Tops-Alexander staat met Itot du Chateau (v. Le Tot de Semilly) op een achtste plek. De negende plek wordt ingenomen door de relatief nieuwe combinatie Beezie Madden en Simon (v. Mr. Blue). De ervaren combinatie Christian Ahlmann – Taloubet Z (v. Galoubet A) besluiten de top tien.

Voor de Nederlandse combinatie Marc Houtzager – Sterrehof’s Tamino (v. Numero Uno) zat er ook nog een top notering in. Zij eindigden op de veertiende plek. Jur Vrieling en VDL Bubalu (v. Baloubet du Rouet) komen kort daarna op een zeventiende plaats. Maikel van der Vleuten staat met VDL Groep Verdi (v. Quidam de Revel) op een 29ste plaats, gevolgd door Henk van de Pol met zijn valk Chesterfield (v. Landino) op een 30ste plek. De zesde en laatste Nederlandse combinatie in de top vijftig is Harrie Smolders met Regina Z (v. Rex Z) op de 35ste plek.

Klik hier voor de volledige lijst.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook