Ga naar hoofdinhoud

Subtop Aerdenhout: Robin Bernoski scoort

Lotje Schoots met Cocksdorp Texel archief
Hoewel het volgens de organisatie geen topdag was qua deelnemeraantal, was er over kwaliteit van de combinaties op de Subtopwedstrijd in Aerdenhout niet te klagen. De hoogste dagscore was voor junior Robin Bernoski, die 68,51% liet noteren voor zijn rit met de Flemmingh-nazaat Clever.

De frisse wind werd goed gecompenseerd door een voorjaarszonnetje dat over het ruime terrein van de vereniging scheen. Drie wedstrijdbanen waren uitgezet en er bleef meer dan voldoende ruimte over om los te rijden. “Door de internationale wedstrijd bij De Kroo dit weekend en de Subtopwedstrijd in Delft vandaag hadden we geen bomvolle startlijsten. Maar het was aardig druk, de sfeer was goed en er werd goed gereden,” vertelt organisator Eric Elgersma.

Texel-paarden bovenaan in ZZ-Zwaar

In het ZZ-Zwaar waren twee proeven uitgeschreven en dit was dan ook de drukst bezette rubriek. Pauline Leffelaar reed een thuiswedstrijd: de amazone woont letterlijk om de hoek en traint regelmatig op het terrein waar vandaag de wedstrijd werd gehouden. Haar proeven leverden de eerste prijs met 66,43% en de derde prijs met 62,29% op. Het was pas de tweede wedstrijd voor haar en Bon Ami (v. Tuschinski) op dit niveau. Onlangs wist ze haar debuut in het ZZ-Zwaar ook al te winnen. Hoofdjury mevrouw Vermunt was enthousiast: “Pauline heeft een heel fijne hand van rijden. Ze stelde haar paard mooi vriendelijk voor. Ze had nog hoger kunnen scoren als haar paard wat constanter aan het bit bleef. In de draf kwam hij soms wat te los in de verbinding. Wel liet Pauline erg mooie pirouettes zien”.

Op de tweede plaats in proef 37 eindigde Kaylee Gouda met Reo van het Wohlfarthof (v. Riccione). “Hartstikke netjes,” reageerde Vermunt op de proef. “Het was een mooi plaatje om te zien, maar miste net teveel lengtebuiging en geslotenheid om echt hoog te scoren.” Het duo scoorde 64,86%, waarmee ze exact een procent voor bleef op Britt van Egmond met Zlatan (v. Clint Eastwood). In proef 38 was de winst voor Lotje Schoots met Cocksdorp Texel (v. Lingh): 65,14%. De combinatie, een jaar geleden nog KNHS Kampioen in het Z2, maakte vorige week succesvol haar Subtopdebuut. De amazone reageert: “Over de tweede proef was ik best tevreden. We hebben nog maar zo’n tien wedstrijden gereden samen. Het is een ijverig paard en ik denk dat het een paard met een grote toekomst is.” Ook het rode lint ging naar een fokproduct van Stoeterij van der Linde: Black Painted Texel (v. Painted Black) liep onder Shanna Lust naar 63,14%.

Lichte Tour

Elisabeth Posmus en Captain Cook’s Aav (v. Johnson) pakten de zege in de Prix St. Georges met 65,33%. Tweede werd Danielle Mes, die met routinier River’s Modor (v. Rafurstinels) 62,04 behaalde. In de Intermédiaire I scoorde ze 64,80%, wat voldoende was voor de overwinning.

Juniorenwinst voor Bernoski

De hoogste dagscore werd behaald in een van de jeugdrubrieken. Robin Bernoski reed een mooi gecontroleerde landenproef met de vosruin Clever (v. Flemmingh). 68,51% bedroeg het resultaat, waarmee Bernoski ruim drie procent voorsprong pakte op de nummer twee bij de junioren Britt Meersma. Zij startte Chicarie (v. Tolando) en reed 65,34% bij elkaar. De derde prijs was voor Mylene Spaak met Sweet Sensation, een springgefokte zoon van Kroongraaf en eerder al actief op Grand Prix niveau onder een andere ruiter. Spaak behaalde vandaag 63,24%. In de individuele proef was de tweede prijs opnieuw voor Britt Meersma, ditmaal met 63,42%. Ze moest Rachelle Buining met Rythm and Blues (v. Welt Hit II) nipt voor laten gaan.

Chiara Prijs won de landenproef voor young riders. Kingsley Dior (v. Donnerhall) stuurde ze naar net geen 65%. De jury vertelt: “Dat vond ik zo’n mooie combinatie! Chiara reed heel precies, gebruikte de hoeken goed en voerde alle oefeningen keurig op de letter uit. Het was jammer dat ze wat fouten kreeg in de proef. Zo reed ze een serie die ik een acht wilde gaan geven, maar toen verknalde ze de laatste twee wissels. Dat zijn dure fouten.” In de individuele proef was Shelby Spierenburg de sterkste. In het zadel van de pas achtjarige Champ (v. Oscar) scoorde ze 63,49%. “Een hartstikke goed paard,” oordeelde Vermunt. “Daar zit potentie in!”

 

Lees woensdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Horses.nl

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook