Ga naar hoofdinhoud

Tinus Ruiterkamp (92) overleden

Tinus Ruiterkamp

De KNHS meldt het overlijden van Jacob Martinus Ruiterkamp. Tinus Ruiterkamp was hoofdinstructeur van de federatie. 'Hij was het die de Koninklijke Federatie niet slechts een gezicht gaf, Tinus Ruiterkamp wàs de Federatie', schrijft de KNHS. Ruiterkamp is 92 geworden.

Ruiterkamp heeft talrijke functies bekleed. Naast hoofdinstructeur van de federatie, was hij directeur van de Orun-opleidingen, leidde de Orun-cursus en nam instructeursexamens af. Hij betekende veel voor het federatiecentrum en introduceerde bijvoorbeeld de zomerinstructiewerken en gastinstructeurs in Ermelo. Tien jaar leidde Ruiterkamp de hengstenverrichtingsonderzoeken en onder zijn hoede boekte de Nederlandse eventingruiters mooie successen op EK’s. Daarnaast heeft hij samen met zijn echtgenote, Marietje, nog een aantal jaren in de bungalow, die naast het gebouw van het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo staat, gewoond.

Warm hart

‘Tinus Ruiterkamp had een strenge uitstraling, mede veroorzaakt door zijn harde kaaklijn, zijn priemende ogen en borstelige wenkbrauwen. Maar in zijn vierkante borst klopte een warm menselijk hart voor degenen de moeite hadden genomen om door zijn op het eerste gezicht afstandelijke houding heen te willen breken. Met het heengaan van Tinus Ruiterkamp is niet alleen een warme persoonlijkheid die intens met velen in de hippische wereld meeleefde overleden, maar met hem is nu ook een stukje KNF geschiedenis heengegaan’, aldus de KNHS.

Bron KNHS/Paardenkrant-Horsesnl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook