Ga naar hoofdinhoud

Van der Vleuten: ‘Mooi dat het zo met de familie kan’

Maikel van der Vleuten met Idi Utopia. Foto: Eva van den Andel

De Peelbergen was vanavond het toneel van Wereldbekervoorbereidingen. Maikel van der Vleuten trakteerde het publiek in Kronenberg op een top barrage rondje. Met Idi Utopia (v. Quasimodo Z) snelde de Brabander naar de zege in het 1.45m. “Volgende week neem ik Idi Utopia mee naar de WB in Lyon. Daarvoor wilde ik haar nog een keer op een indoor show starten. Zonder dat ik heel snel heb gereden, is deze winst toch mooi meegenomen”.

In de basisomloop reden zowel Maikels vader als broertje mee, op de startlijst van oud naar jong. “Het is mooi dat we dit met de familie zo samen kunnen doen. Niet alleen met de ruiters van de familie, maar ook de rest eromheen”, verwijst Van der Vleuten naar diens schoonzus die op De Peelbergen het secretariaat bestiert en diens moeder die de verrichtingen langs de kant waarnam.

Vertrouwen

Ook thuis in Someren helpt de hele familie bij het runnen van de stal. “Dat is niet eenvoudig. Er komt zoveel bij kijken qua organisatie en planning, maar iedereen levert daar een bijdrage aan. Ik heb het geluk dat mijn vader tevens zorgt dat ik me volledig op de sport kan focussen. Zonder dat ik me bezig hoef te houden met de handel en de zorg of de boel wel quitte draait. Daar helpt ook onze sponsor Marta Ortega aan mee. Het idee dat een paard pas weg hoeft als wij dat aangeven, is heel fijn. Ze volgt veelal alles vanuit Spanje op afstand, maar het vertrouwen dat we in haar hebben is andersom net zo groot en minstens zo belangrijk”.

Hendrix en Entertainer

Van de 87 starts reden naast Van der Vleuten nog 21 combinaties mee in de barrage. Daarin sloot de in Ysselsteyn (lb) woonachtige Braziliaan Thiago Ribas da Costa met Kassandra van ’t Heike (v. Epleaser Van ’t Heike) met 0.11 seconden verschil aan als de nummer twee. Voor Gestut Sprehe was de aanvallende rit van Duitser Tobias Meyer met Carenzo-merrie Coeur de Lion 22 goed voor de derde tijd. Met 0.09 meer op de teller dan Meyer klasseerde Limburger Michel Hendrix zich als vierde met HX-hengst Entertainer (v. Warrant).

Voor alle uitslagen, klik hier.

Bron: Eva van den Andel/Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook