Ga naar hoofdinhoud

VDL Stud haalt Berlin-zoon

De VDL Stud heeft een nieuwe hengst toegevoegd aan zijn hengstencollectie: Comfortuna VDL (v. Berlin). Comfortuna VDL – voorheen C-Evergold Fortuna – is een vierjarige hengst die goedgekeurd is bij het Oldenburger stamboek. De VDL Stud kocht deze jonge hengst van zijn fokker Peter Rinkes uit Pesse.

Comfortuna was één van de verrichtingstoppers in het Duitse Schlieckau 2012. Hij kreeg onder andere een 8 voor rijdbaarheid, een 9,08 voor springaanleg, een 8 van de testruiter voor het springen, een 10 voor het vrijspringen. Het eindcijfer voor het springen was een 8,85 en hij heeft een Zuchtwert van 142.

Comfortuna komt uit een interessante, predikaatrijke familie. Zijn moeder Solavsca Fortuna (v. Nimmerdor) is ster en preferent, zijn grootmoeder Olavsca Fortuna (v. Celano) is keur, preferent en sport(spr) en zijn overgrootmoeder is de preferente, prestatie merrie Ulavsca (v. Rigoletto). Ulavsca bracht in combinatie met Nimmerdor maar liefst drie Grand Prix springpaarden. Hieronder ook Lost Boys Nandor Fortuna, die deelnam aan de Wereldruiterspelen in Rome 1998.

Comfortuna voldoet aan de Prok en cornage-eisen en sperma is dit dekseizoen verkrijgbaar via de VDL Stud.

Bron: Horses / VDL Stud

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook