Ga naar hoofdinhoud

VDL Stud haalt Berlin-zoon

De VDL Stud heeft een nieuwe hengst toegevoegd aan zijn hengstencollectie: Comfortuna VDL (v. Berlin). Comfortuna VDL – voorheen C-Evergold Fortuna – is een vierjarige hengst die goedgekeurd is bij het Oldenburger stamboek. De VDL Stud kocht deze jonge hengst van zijn fokker Peter Rinkes uit Pesse.

Comfortuna was één van de verrichtingstoppers in het Duitse Schlieckau 2012. Hij kreeg onder andere een 8 voor rijdbaarheid, een 9,08 voor springaanleg, een 8 van de testruiter voor het springen, een 10 voor het vrijspringen. Het eindcijfer voor het springen was een 8,85 en hij heeft een Zuchtwert van 142.

Comfortuna komt uit een interessante, predikaatrijke familie. Zijn moeder Solavsca Fortuna (v. Nimmerdor) is ster en preferent, zijn grootmoeder Olavsca Fortuna (v. Celano) is keur, preferent en sport(spr) en zijn overgrootmoeder is de preferente, prestatie merrie Ulavsca (v. Rigoletto). Ulavsca bracht in combinatie met Nimmerdor maar liefst drie Grand Prix springpaarden. Hieronder ook Lost Boys Nandor Fortuna, die deelnam aan de Wereldruiterspelen in Rome 1998.

Comfortuna voldoet aan de Prok en cornage-eisen en sperma is dit dekseizoen verkrijgbaar via de VDL Stud.

Bron: Horses / VDL Stud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook