Ga naar hoofdinhoud

Veronique Roerink: ‘Vandaag was het alles of niets’

Veronique Roerink. Foto: NHphoto /Norine Habekothé

Voor Veronique Roerink was het tot vanmorgen nog maar de vraag of ze überhaupt aan de start kon verschijnen op Indoor Tolbert. Gisteren kreeg ze een ongeluk met een paard wat een zere plek op haar hoofd en een zwaar gekneusde linkerhand opleverde. Roerink: “Ik dacht vanmorgen: dit wordt 'm niet. Toch ging ik maar vlechten waardoor de zwelling wat wegtrok en zodoende besloot ik toch te gaan starten.’’ De amazone kwam niet voor niets naar Tolbert, want ze wist de Prix St. Georges-rubriek met 70,29% op haar naam te schrijven met de Apache-dochter Flanell.

Vorig jaar maakte Roerink nog haar winnende ZZ-Zwaar debuut met Flanell op Indoor Tolbert. Nu kwam de combinatie aan de start in de Prix St. Georges. “Flanell is een heel stabiel wedstrijdpaard. Ze is eigenlijk nooit onder de indruk, maar ze moet wel kilometers maken in de ring. Ik heb bewust alles of niets gereden. Dit in tegenstelling tot het Nederlands kampioenschap. Ik weet nu dat ik risico kan nemen zonder dat er fouten insluipen.”

Voor de toekomst probeert de amazone met Flanell het hoogste niveau te bereiken. Op de vraag of er ook nog een fokkerij carrière voor Flanell in het verschiet zit, antwoordt Roerink: “Wij krijgen dit jaar een via embryotransplantatie een veulen van Sir Donnerhall.”

Zwart op lintenjacht

Laura Zwart is goed op dreef in Tolbert. Gisteren won ze op Indoor Tolbert al een M1- en een M2rubriek en werd ze derde in de Z2. Ook in de Prix St. Georges deed de amazone uit Oosterwolde vandaag weer goede zaken. Zij werd met Lumen Express tweede met 66,62% en mocht met Express’ halfbroer Lumen Dylan de vijfde prijs in ontvangst nemen.
Bij de nummer drie, Vai Bruntink met Darabel, ontstond enig meningsverschil onder de juryleden wat een verschil van tien procent opleverde. Desondanks was een score van 65,37% voldoende voor de derde prijs. Ellen Wynia werd vierde met Chakakahn met 64,93%. Zij zal morgenavond samen met Veronique Roerink een gooi doen naar de prijzenpot in de Kür op muziek.

Bekijk hier alle uitslagen van Indoor Tolbert.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/ Indoor Tolbert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook