Vol huis bij Rondje Instructie met Hans Peter Minderhoud - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

Vol huis bij Rondje Instructie met Hans Peter Minderhoud

Foto Lonneke Ruesink
Hans Peter Minderhoud had vrijdagavond een aandachtig gehoor van bijna duizend geïnteresseerden tijdens het rondje instructie dat hij verzorgde over de opbouw van het jonge dressuurpaard naar Grand Prix niveau. Er moest een extra tribune naar binnen gereden worden om alle geïnteresseerden een zitplaats te geven.

Hans Peter Minderhoud begon met een zesjarige die op Z2-niveau loopt. Hexagon’s Charon, gereden door Thamar Zweistra.  Thamar reed Charon mooi van de hand af wat de schwung en het lekker door zijn lijf bewegen ten goede kwam.

De tweede combinatie die Hans Peter had meegenomen om de overgang naar het zwaardere werk te laten zien was Marieke van Putten met Zib Way Texel. De combinatie komt uit in het ZZ-licht. In het begin was er teveel spanning en werd Zib te kort in de hals gereden. Na de warming up toonden ze in galop de opbouw naar de werkpirouettes en de wissels. Ze sloten af met de verzameling in draf.

Een paard dat al in de Intermediair gestart is is Zamora van Lynne Maas. Bij deze succesvolle combinatie lag de focus op het voorwaarts trainen en kwamen de passage en de piaffe aan bod. Scherp aan het been was het devies van Minderhoud. Door de oefeningen kort uit te voeren en telkens weer voorwaarts te rijden behoudt je de scherpte.

Met de negenjarige hengst Ziësto sloot Hans Peter Minderhoud het bijzonder geslaagde Rondje Instructie af. Ziësto is nog maar kort op stal in Harskamp, maar wat de hengst liet zien was voor de bijna duizend toeschouwers indrukwekkend en onderstreepte zijn talent en bovenal het vakmanschap van Hans Peter Minderhoud.

Bron: Horses/ KNHS

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook