Ga naar hoofdinhoud

Vrouwen oppermachtig in CCI4* eventing Pau

Foto: Lonneke Ruesink

Afgelopen weekeinde werd in Frankrijk (Pau) één van de zwaarste eventingwedstrijden van de wereld gehouden, een thuiswedstrijd voor de Franse amazone Gwendolen Fer. Zij wist deze viersterren wedstrijd te winnen met haar ruin Romantic Love.  Dit is achtereenvolgens de derde keer dat de Fransen de overwinning in de CCI4* in Pau weten te bemachtigen. Met het resultaat van 41,9 strafpunten in de dressuur stond de Franse amazone na de dressuur nog negende. Door slechts 3,2 tijdfouten te krijgen in de cross, klom zij op naar de tweede plaats, achter Astier Nicolas met Molokai (v. Pro-set). Astier Nicolas kreeg in het afsluitende springparcours maar liefst drie balken, waarmee hij naar een zesde plaats kelderde (totaalscore 55,1 strafpunten), terwijl Gwendolen Fer foutloos aan de finish wist te komen en hiermee haar overwinning had beklonken. Zij eindigden hiermee op een totaalscore van 45,1 strafpunten.

Begin dit jaar beëindigden Gwendolen Fer en haar 13-jarige ruin de cross nog vroegtijdig. In juli van dit jaar wisten zij de overwinning in Jardy te behalen op de CIC3* eventingwedstrijd.

Sarah Bullimore

De uit Engeland afkomstige Sarah Bullimore leverde een bijzonder knappe prestatie door met drie paarden de cross in Pau te finishen en met alle drie in de top tien van het klassement te eindigen. Zij werd tweede met haar ruin Reve du Rouet met een eindresultaat van 45,2 strafpunten. Hiermee is zij opgeklommen van een twaalfde plaats na de dressuur (42,8 strafpunten)  naar een derde plaats na de cross. Dit door de cross te eindigen met slechts 2,4 strafpunten wegens tijdsoverschrijding. Vervolgens klom zij door naar een tweede plaats in het eindklassement door een foutloos springparcours.

Frankrijk

In de top vijf van het klassement waren de nummers één, twee en vier amazones. Echter, de nummer drie geplaatste, was een uit Frankrijk afkomstige ruiter, Cedric Lyard. Hij had hiervoor zijn ruin Qatar du Puech Rouget gezadeld. Hij wist op te klimmen van een zevenentwintigste plaats, na de dressuur (47,9 strafpunten), naar een vierde plaats na de cross. De stijging wist hij te bewerkstelligen doordat hij de cross foutloos binnen de toegestane tijd reed. Vervolgens steeg hij door naar een derde plaats in het eindklassement door ook nog eens foutloos de afsluitende springproef af te leggen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Lees ook: Cross in Pau kost het leven van Boyd Martins’ Cracker Jack

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook