VSN werkt aan versoepeling exportrestricties

De laatste weken is Nederland in de ban van het Equine Infectieuze Anemia-virus (EIA-virus). Vanmorgen meldden we nog dat nu ook Brazillië, Chili, India, Rusland en Mexico met aanvullende eisen voor paarden die vanuit Nederland geïmporteerd worden. De exportwerkgroep paard, waarin de Verenigde Sportpaardenhandel Nederland en de belangrijkste expediteurs van paard zijn vertegenwoordigd, heeft diverse landen actief benaderd om de ingestelde importbeperkingen weer opgegeven te krijgen.

Inmiddels is de exportwerkgroep zover dat de belangrijkste exportmarkten, (China, Zuid-Afrika en Zuid-Korea) formeel heeft geïnformeerd. In deze correspondentie heeft de exportwerkgroep de landen verzocht tot versoepeling of opheffing van de exportrestricties. Hoogstwaarschijnlijk zal Zuid-Korea de export komende week weer opstarten.

Cuba, Israël en Peru

Momenteel is Cuba nog volledig geblokkeerd. Hier is ook nog geen formeel contact mee geweest. Ook in Israël en Peru is er nog geen direct contact geweest. Dit omdat de maatregelen in deze landen niet leiden tot een directe exportbelemmering.

Lees ook onderstaande berichten over het EIA-virus:

Nederlands EIA-geval zorgt voor exportstop naar meerdere landen

Nederlands EIA geval zorgt voor verdere aanscherping export naar meerdere landen

Tweede Kamer stelt vragen over exportbeperkingen EIA

Nog meer exportrestricties door EIA-geval

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Persbericht

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.