Ga naar hoofdinhoud

Deze week… Overlijden Untouched raakt ook Mathijs van Asten

Het plotselinge overlijden van de negenjarige tophengst Untouched (Untouchable uit de dochter van olympisch kampioene Classic Touch) raakte ook Mathijs van Asten, die de hengst opleidde in zijn jongere jaren. “We zijn er allemaal kapot van, ik heb er slecht van geslapen”, zegt Van Asten.

“Untouched was een heel speciaal paard, daar bouw je toch een band mee op. Hij was wel hengst, dus je moest wel consequent met hem zijn, maar verder was hij heel braaf en had hij juist een fijn karakter”, vertelt Mathijs van Asten. “Het was een ongelooflijk goed paard, dat nu al over de Global Champions Tour-parcoursen wandelde alsof het niks was. De sport en de fokkerij hebben een groot kampioenschapspaard verloren.”
Lees het hele verhaal over Untouched in de volgende editie van Paardenkrant-Horses.nl, die donderdag op de mat valt en nu al online via Horses.nl beschikbaar is.

Zandors derde wedstrijd is meteen wereldkampioenschap

Het Nederlandse menteam slaagde afgelopen weekend op de Wereldkampioenschappen voor vierspannen in Breda er glansrijk in om de favorietenrol waar te maken door onbedreigd het goud te pakken. Ook individueel lieten de Nederlandse menners van zich horen: IJsbrand Chardon won zilver en Koos de Ronde greep brons. Chardon was er echter op gebrand goud te pakken, maar kreeg te kampen met wat pech. Eén van zijn voorpaarden, Darco, kreeg een aantal weken geleden een voetkneuzing waardoor de menner op het laatste moment zijn reservepaard moest inzetten. Tot het laatste moment bleef Chardon hoop houden dat hij zijn Darco mee kon nemen naar het WK, maar moest uiteindelijk toch zijn reservepaard Zandor inzetten.

Harde werker Niels Bruynseels maakt progressie

Lang nagenieten van de zege in de Grote Prijs van de Brussels Stephex Masters was er maandag voor Niels Bruynseels niet bij. Al voor acht uur dook de Belgische springruiter de papierwinkel in. “Dat is traditie op maandag. Een uurtje of wat achter de computer, papier in orde brengen, een planning maken.” Voor Cas de Liberté Z (v. Cracky Z), de tienjarige merrie waarmee Bruynseels zondag naar winst sprong, is die planning voorlopig duidelijk.

Het strooien met 9’s en 10-en lijkt voorbij op Bundeschampionate

Eerder vlogen de 9’s en de 10-en je om de oren in de Warendorfer dressuurarena. Dat lijkt sinds de laatste editie van de Bundeschampionate voorbij te zijn. Daarbij was de jurering ook nog meer dan eens lastig te volgen. Enkele paarden werden enorm afgestraft op foutjes, terwijl bij andere veel door de vingers werd gezien. Uiteindelijk stonden twee paarden uit de D-lijn van Donnerhall bovenaan: Deluxe (v. Don Primus) bij de zesjarigen en Lordswood Dancing Diamond (v. Dancier) bij de vijfjarigen.

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u (rechtsbovenin de website) eerst in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.
Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer vanaf woensdag digitaal in de webshop »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook