Ga naar hoofdinhoud

Deze week… Tijd doet springruiters de das om

De Nederlandse springruiters kwamen behangen met Europees en wereldgoud naar de Olympische Spelen van Rio de Janeiro. En keerden met lege handen terug. De overeenkomsten met het lot dat eerder de dressuurequipe trof drongen zich op.


Beide teams gingen met een reële hoop op een medaille naar Brazilië, ze raakten allebei een combinatie kwijt, maar werden vervolgens op waarde verslagen. Het verlies van Parzival, respectievelijk Zirocco Blue was een handicap, maar het was niet dé verklaring waarom de Nederlandse paardensport dit keer niet op het podium stond. Ook in het springen was de concurrentie gewoon sterker. Lees alles over de overeenkomsten tussen de Nederlandse spring- en dressuurruiters in Rio in de volgende editie van Paardenkrant-Horses.nl, die donderdag op de mat valt en nu al online via Horses.nl beschikbaar is.

Men vliegt het hele jaar van hot naar her

In de voorgaande editie droeg de teamveterinair van de Nederlandse springpaarden, Arie Hoogendoorn, de Kettingbrief over aan Maartje Lanooy uit Ommen. Bij diverse organisaties en concourssecretariaten vervult zij achter de schermen als secretariële ondersteuning een belangrijke rol op grote concoursen, waaronder Jumping Amsterdam, CH De Wolden, de concoursen in Wierden en vele buitenlandse concoursen. Hoogendoorn vroeg zich af of Lanooy een beeld kan schetsen van de huidige ontwikkelingen van de grote concoursen. Wat komt er allemaal bij kijken om een concourssecretariaat te leiden? Tot slot geeft Maartje Lanooy het stokje door aan de Belgische concoursorganisator Frederik De Backer.

Rowen van de Mheen verzilvert ponycarrière op EK

Met een door de wol geverfd team toog bondscoach Edwin Hoogenraat naar het EK ponyspringen in Denemarken. Na de eerste omloop stond de koers van de Oranje-springequipe, met een gedeelde tweede plaats, nog richting het erepodium. Helaas kregen de zenuwen bij de helft van het team de overhand en viel de ploeg met twee uitsluitingen uit. Rowen van de Mheen stevende individueel nog wel af op een zilveren medaille, maar een tijdfout plus een meter weerhield hem uiteindelijk van het felbegeerde goud.
De dressuurponyequipe sleepte een fraaie bronzen teammedaille in de wacht onder leiding van bondscoach Tineke Bartels.

Hattrick voor dressuurponyhengst Pippin’s Pride

De beste jonge dressuurpony’s die zich per leeftijdscategorie via de voorselecties plaatsten verschenen afgelopen zaterdag bij juryleden Arie Hamoen en Monique Peutz in de baan voor de finale van het KNHS-Divoza kampioenschap. Bij de zesjarigen won de internationale Welshhengst Turfhorst Pippin’s Pride (v. Wengelo’s Ricardo), die daarmee een hattrick binnensleepte. Ook als vier- en als vijfjarige was hij namelijk destijds de beste dressuurpony.

Van der Maat: ‘Manno was altijd dapper en enthousiast’

De familie Van der Maat maakte vorige week maandag bekend dat de preferente tuigpaardhengst Manno die middag was overleden in zijn stal aan een hartstilstand. De donkere voshengst werd 22 jaar en was bij leven al een legende. In De Paardenkrant vertellen voormalig tuigpaard-inspecteur René van der Kuil en eigenaar Kees van der Maat over de hengst.

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u (rechtsbovenin de website) eerst in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.
Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer vanaf woensdag digitaal in de webshop »

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook