Ga naar hoofdinhoud

Deze week … Wakker liggende Jur Vrieling is er weer klaar voor

Zijn deelname aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro was een behoorlijke ontnuchtering voor Jur Vrieling. Hij werd tot tweemaal toe geëlimineerd met Zirocco Blue VDL en er ontstond commotie rond zijn zweepgebruik. Vrieling zat danig in de put en besloot een wedstrijdpauze in te lassen om zich te kunnen herbronnen. “De teleurstelling na Rio was erg groot. Ik zat even diep.” Maar nu lijkt de springruiter weer helemaal terug.

Vrieling steekt zijn diepe ontgoocheling na Rio niet onder stoelen of banken. “Je gaat toch als regerend Europees- en wereldkampioen per team naar de Spelen en dan krijg je zoiets. Dat komt toch hard aan. Alles leek in orde te zijn vooraf.” De commotie rond het zweepgebruik deed hem veel. “Daar heb ik echt van wakker gelegen. Dat kruipt niet in je koude kleren. Je hebt enkel het beste voor met je paard, je reageert impulsief in een fractie van een seconde en voor je het weet, krijg je bij wijze van spreken de hele wereld over je heen. Dat doet toch wat met een mens.” Na een benodigde wedstrijdstop kwam Vrieling afgelopen weekend weer aan start in Bonheiden, en met succes. Hij greep winst in de Masters en in de Small GP en eindigde als tweede, achter Sanne Thijssen, in de Grote Prijs.
Lees het hele verhaal in de volgende editie van Paardenkrant-Horses.nl, die donderdag op de mat valt en nu al online via Horses.nl beschikbaar is.

Joyce Heuitink: ‘We staan er heel goed voor’

Het Nederlandse paradressuurteam staat na vier gereden teamtests op de bronzen positie. “We staan nu al op de plek waar we voor gekomen zijn, dat is een medaille”, reageert bondscoach Joyce Heuitink. Na de landenproef leidt Groot-Brittannië voor Duitsland en Nederland in het landenklassement. “Ik ben heel tevreden en zeker trots op Rixt en Demi. Het is niet niks om als laatste voor het team te rijden in dit grote stadion. We staan er heel goed voor en de percentages van mijn vier ruiters liggen dicht bij elkaar. Dat is belangrijk voor de einduitslag”, aldus de bondscoach.

Piggen op zoek naar hippische joint ventures

Hij weet dat hem een pittige, enigszins beladen taak te wachten staat. Maar Willem-Jan Piggen heeft ontzettend veel zin in zijn grote uitdaging om als vestigingsmanager van het Hippisch Centrum Deurne, dat overgenomen is door Libéma, aan de slag te gaan. “Het gaat een veelzijdig, veelkleurig, multi-functioneel hippisch centrum worden.”
Het Hippisch Centrum Deurne is wel een aparte tak aan de Libéma-boom. “Het is mijn taak om een brug naar de paardenwereld te slaan. Wij gaan de hippische branche uitnodigen en uitdagen. We willen graag sparren met andere bedrijven, ondernemers, instanties.”

Stephanie Kooijman: ‘Eigen baas zijn bevalt goed’

Stephanie Kooijman had jarenlang een succesvolle samenwerking met Academy Bartels waar ze als stalamazone in dienst was. Begin vorig jaar ging ze een nieuwe uitdaging aan en verhuisde met haar paarden naar de Randhoeve in Dordrecht. Vorige maand zette ze weer een nieuwe stap in haar carrière en begon voor zichzelf in Rucphen. Ze huurt zes stallen bij Hippisch Centrum Nieuw Keytenburg, waar ze drie paarden van zichzelf en drie paarden van eigenaren gestald heeft. “Het bevalt me heel goed om eigen baas te zijn. Ik heb nu zes paarden, maar ik wil heel graag meer paarden opleiden. Ook de handel en het lesgeven wil ik verder uitbouwen. Ik ga er echt voor om iets moois voor mezelf op te bouwen.”

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u (rechtsbovenin de website) eerst in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.
Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer vanaf woensdag digitaal in de webshop »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook