Ga naar hoofdinhoud

‘Alle zaken tegen Van Olst lopen in hoger beroep’

In een eerder bericht op deze site over de terugkeer van Chippendale naar Van Olst Stables meldde Van Olst Horses dat er in alle tegen hem aangespannen rechtszaken vonnis is gewezen en dat Van Olst in alle zaken in het gelijk is gesteld. Volgens advocaat mr. Stephan Wensing van de Bahreinse prinses Noora Al Khalifa, de tegenstrever van Van Olst, heeft zijn cliënte in drie zaken beroep aangetekend.

Eerder dit jaar wees de rechter in eerste aanleg vonnis in het voordeel van Van Olst in een onroerend goed-zaak ter waarde van 1,5 miljoen euro en in twee zaken rond paarden (De Chiroco en een gevoegde zaak rond de paarden Chippendale, Brandon en Eternal Flame.

Chippendale

Aanleiding voor de berichtgeving was de opheffing van het beslag van de hengst Chippendale. Op 1 september bepaalde de voorzieningenrechter dat dit beslag moest worden opgeheven en dat de hengst kon terugkeren naar zijn stal bij Van Olst.

Verlof van de rechter

In zijn persbericht stelt Van Olst dat hij zich beraadt op de door hem geleden schade als gevolg van de ‘onrechtmatige beslagen’.

“We hebben gewoon  verlof van de rechter gekregen om beslag te leggen op Chippendale”, reageert mr. Wensing. “Daar was dus niets onrechtmatigs aan. Bovendien kan er geen sprake zijn van schade aan de zijde van Van Olst. De helft van de hengst wás van Khalifa. En Anne van Olst heeft schriftelijk laten weten dat ze het paard niet meer wilde rijden. Het paard werd helemaal niet meer getraind voor de Olympische Spelen, zoals was overeengekomen. Hij liep alleen promotierondjes op hengstenshows.”

Verkoop in 2016

Van Olst bestrijdt dat deze afspraak is gemaakt. “Deelname aan de Olympische Spelen is als eventuele mogelijkheid genoemd, maar is niet afgesproken. Wel is afgesproken dat Chippendale in 2016 zou worden verkocht. Dat heeft meneer Wensing met zijn eigen beslag onmogelijk gemaakt.”

Dwaling

In de bij eerste aanleg verloren zaak rond Chippendale beriep Khalifa zich op dwaling. Zij betaalde 1.5 miljoen voor de helft van de hengst, terwijl Van Olst ongeveer terzelfder tijd 7.5 ton had betaald aan Wenmore Stables voor de helft van Chippendale.

Lees hier alles over de rechtszaken tegen Van Olst.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook