Ga naar hoofdinhoud

Zege voor Hendrik-Jan Schuttert in Grand-Prix CSI Salland

Hendrik-Jan Schuttert wint met Balboa HS de Grote Prijs van CSI Salland. Foto: .FotoTrailer

Door 1,02 seconden sneller over de finish te komen in de barrage dan de nummer twee, wint Hendrik-Jan Schuttert met Balboa HS (v.Tygo) de 1,45 m de CSI 2* van Salland. Deze elfjarige ruin wist wat hem te doen stond en stoof naar de finish in 38,14 seconden. Het levert Hendrik-Jan Schuttert 9.900 euro op. Kristian Houwen reed eveneens foutloos, maar kon nipt die tijd van Hendrik-Jan Schuttert, niet inhalen. Hij werd daardoor tweede met zijn donkerbruine hengst Edinburgh (v. Vleut) in 39,16 seconden.

Het paard van Hendrik-Jan Schuttert piekte op het juiste moment. Afgelopen vrijdag sprong Balboa HS ook al in het 1,40 m in Salland zonder hindernissen fouten te maken. Echter, toen kregen zij een tijdfout en eindigden op een dertiende plaats.

Foutlozen

Van de 143 deelnemers in deze rubriek bleven er slechts vijf foutloos. Met vijf deelnemers in de barrage wist de Mexicaan Ernesto Canseco derde te worden door zonder fouten in tijd van 39,49 seconden naar de finish te rijden met zijn merrie Celebrity VDL (v. Indoctro).

De Deense Maria Hjorth Frederiksen was de snelste vier fouter in de barrage met haar bruine merrie Duble (v. Diamant De Semilly). Met haar eindtijd van 36,37 seconden was zij wel sneller dan Hendrik-Jan Schuttert, maar een balk gooide roet in het eten voor deze amazone. De vijfde plaats ging naar Vincent Geerink met Eranta (v. Warrant). Zijn merrie passeerde de eindstreep in 38,23 seconden. Een snelle tijd, die zonder fouten goed was geweest voor de tweede plaats, maar doordat de balk uit de lepels viel en zij daarmee 4 strafpunten incasseerde werden, eindigden zij op een vijfde plaats.

 

Klik hier voor de volledige uitslag.

Lees ook: Nederlanders domineren ochtendrubrieken CSI Salland

 

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook