Ga naar hoofdinhoud

Zoë Zwiggelaar: ‘Het grote doel is de Olympische Spelen van 2024’

Zoë Zwiggelaar. Foto: NHphoto/ Norine Habekothé

In het ZZ-Zwaar van de dertigste editie van Indoor Tolbert stond Zoë Zwiggelaar vanmiddag ruimschoots aan kop met haar achtjarige Fidarsi Rossi. Haar sterk gereden proef werd door de juryleden beloond met 67,49%, bijna 4% meer dan Stephanie Berends die met Sipko's Enrico tweede werd met 63,50%. 

De negentienjarige Zwiggelaar heeft Fidarsi Rossi inmiddels vier jaar in bezit en heeft hem vanaf jongs af aan zelf opgeleid en heeft grootse dromen met hem: “Ik zou heel graag in 2024 op de Olympische Spelen willen rijden met hem”, vertelt ze. “Het is een fantastisch paard. Hij beweegt erg los door zijn lijf en is heel meewerkend. In het begin was deze lossigheid nog wel lastig met rechtrichten en zwabberde hij snel. Ze vervolgt: “Normaal is hij binnen altijd erg bang, maar nu liepen hij zelfs zonder baanverkennen gewoon rond. Ik was erg tevreden. Ik was erg tevreden. Ik was drie weken op stage in het buitenland geweest en rij hem nu net weer drie weken.”

Kür deelnemers

Rachelle Buining maakte de top drie compleet in het ZZ-Zwaar. Ze reed de Farrington-dochter Wondergirl naar 61,87%. Wendy Kuiken werd met de apart gekleurde Victorie Boogie Woogie vierde met precies 61%. Zwiggelaar en Berends zijn als beste twee combinaties uitgenodigd om morgen een Kür op muziek te komen rijden op de dressuuravond van Indoor Tolbert.

Bekijk hier voor de volledige uitslagenlijst.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/ Indoor Tolbert

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook