Ga naar hoofdinhoud

CDI4* overwinning voor Beatrice Buchwald

Update
Beatrice Buchwald en Daily Pleasure 4 Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De overwinning in de kür op muziek CDI4* op Indoor Brabant ging zojuist naar de stalamazone van Isabell Werth, Beatrice Buchwald. Met Daily Pleasure 4 (v. De Niro) zette ze een aansprekende proef neer die beloond werd met 75.200%.

Gisteren moest Buchwald nog genoegen nemen met een vierde plek in de Grand Prix en kreeg ze niet de punten die ze verdiende. Vandaag in de kür gebeurde dit wel.  Met de De Niro-nakomeling reed ze uitermate precies, waarbij de appuyementen en de piaffe/passage-tour echte hoogtepunten waren. In de pirouettes kwam de 15-jarige ruin soms iets voorover maar dat weerhield haar niet van de overwinning.

Knap tweede werd Diederik van Silfhout met Bonzanjo die een score van 74.625% bij elkaar reed. Met een sterke draftour imponeerde de combinatie waarbij ook de oefeningen opvallend goed en precies werden uitgevoerd. In de stap en de galop moest de combinatie iets toegeven op de concurrentie omdat er soms tactverlies was.

Beatriz Ferrer-Salat werd met Sir Radjah gisteren nog tweede maar moest vandaag genoegen nemen met de derde plaats. De Sir Donnerhall-nakomeling had, net als gisteren, moeite om alleen achter te blijven in de ring en liep dan ook hinnikend door de baan. De 11-jarige ruin zou in alle gangen achter meer moeten aansluiten, hij maakt zich gauw lang waardoor hij weinig tot dragen komt. De combinatie imponeerde niet, maar een score van 73.275% was toch voldoende voor een plaats in de top 3.

Cennin, zoon van Vitana V die onlangs door Morgan Barbaçon naar Korea verkocht werd, en Madeleine Witte-Vrees lieten een betere proef zien dan gisteren. De 9-jarige hengst kampte gisteren nog met spanning wat de score drukte. Vandaag liet de combinatie een goede kür zien, waarbij de galoptour zeer sterk was, de spatzuivere wisselserie op de A-C lijn behoorde tot de hoogtepunten van de proef. In de passage zou Cennin nog iets aan kracht moeten winnen.

De winnares van gisteren, Juliette Ramel en talent Buriel K.H., hadden vandaag te kampen met spanning. De Osium-zoon wilde zowel aan het begin als het einde van de proef niet stilstaan met groeten en ook tijdens de proef bleef Buriel te heet. Ramel had moeite om de spanning onder controle te houden en ondanks dat ze nog redelijk door de galoptour kwam was de score van 69.475% royaal te noemen.

Bekijk hier het interview met Beatrice Buchwald:

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook