Ga naar hoofdinhoud

Beatriz Ferrer-Salat niet naar EK door blessure

Beatriz Ferrer-Salat en Delgado Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De Spaanse dressuuramazone Beatriz Ferrer-Salat heeft zich teruggetrokken uit het team voor het EK in Gothenburg. Ferrer-Salat heeft door een val in huis kneuzingen opgelopen en kan niet rijden, meldt dressuurwebsite Eurodressage. Met de De Niro-zoon Delgado was ze een van de meest ervaren combinaties van het Spaanse team.

Aan Eurodressage vertelt Beatriz Ferrer-Salat: “Twee weken geleden struikelde ik ’s nachts over een van mijn honden en viel ik met mijn ribben op de houten rand van het bed. Eerst leek het mee te vallen, maar elke dag kreeg ik meer pijn.” Na onderzoek in het ziekenhuis bleek Ferrer-Salat wat spieren gekneusd te hebben en mogelijk een gebroken rib. Het herstel zal drie tot vijf weken duren.

Cristobal Belmonte

Beatriz Ferrer-Salat was de meest geroutineerde in het Spaanse team. Zes keer kwam ze al voor haar land uit op Europese kampioenschappen. Cristobal Belmonte zal met Diavolo II de Laubry (v. Alibi de Laubry) de plaats van Ferrer-Salat overnemen. De andere teamleden zijn Severo Jesus Jurado Lopez met Deep Impact (v. De Niro), Claudio Castilla Ruiz met Alcaide (v. Lobito) en Jordi Domingo Coll met Mango Statesman (v. Sandro Hit).

Bron Eurodressage

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook