Ga naar hoofdinhoud

Before Sunrise herhaalt kunststukje in Assen

Jennifer Sekreve met Amstelvreugd's Before Sunrise
Foto Orlanda Dragman

De zesjarige Amstelvreugd’s Before Sunrise (v. Damon Hill) eindigde afgelopen zaterdag in Assen opnieuw bovenaan in een voorronde voor het KNHS-Subli Kampioenschap jonge dressuurpaarden. Vorige week eindigde Jennifer Sekreve met de talentvolle merrie ook al op kop in Aerdenhout. “Amstelvreugd’s Before Sunrise is gewoon een heel erg goed paard, ze heeft het in zich”, aldus jurylid Willemien Blanken- van der Scheer.

Jurylid Willemien Blanken- van der Scheer vertelt verder: “Dit paard liet geweldige overgangen zien, maar werd in de draf overgangen iets te passage-achtig. Meer voorwaartse overgangen hadden voor een nog hogere score kunnen zorgen. Maar dit is een paard waar we zeker nog veel van zullen horen.” Jennifer Sekreve kwam uit op een score van 78,6%. Joyce Lenaerts reed Beukenvallei’s Bink (v. Painted Black) naar een resultaat van 75,2% en werd hiermee tweede.

De Westfaalse hengst Rocky LVD (v. Rock Forever), gereden door Linda Verwaal, viel op in de rubriek voor vijfjarigen. “Rocky LVD is een heel goed paard, met drie goede gangen en is goed bevestigd in de oefeningen. Hij heeft een hele mooie zelfhouding, maar mocht de gehele proef iets meer lichaamsgebruik tonen”, aldus het jurylid. Met een score van 75,2% behaalden zij gemakkelijk de overwinning. Het rode lint ging naar Ingeborg Klooster met haar Fries Waun SHM, een nakomeling van Felle 422.

De rubriek met zestien vierjarige dressuurpaarden werd met overmacht gewonnen door Dondersteen STH (v. Sorento). Nicky Snijder reed de donkere ruin van Stoeterij Stouwehof naar 87,4%. Blanken- van der Scheer: “Dondersteen STH was de gehele proef goed bij de les en goed aan de hulpen. Hij toonde drie goede gangen, het is een paard met goede beweging.” Nicky Snijder deed goede zaken in Assen en legde met 80% ook beslag op de derde plaats met Deejay STH (v. Vivaldi).  Bart Veeze reed de ruin Dachstein (v. Johnson) naar 81,6%, wat goed was voor de tweede plek.

Bron: Horses / KNHS

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook