Ga naar hoofdinhoud

Carolien Reverdink schittert in Lichte Tour van Haaksbergen

Carolien Reverdink met Walk of Fame

Nadat donderdag de bassisport aan start kwam op de goed georganiseerde wedstrijd in Haaksbergen, was het vrijdag de beurt aan de subtopruiters. Ondanks de extreme hitte werden er hele mooie proeven en scores neergezet. In de Lichte Tour schitterde Carolien Reverdink. Zij won met Walk of Fame zowel de Prix St. Georges (70,46%) als de Intermediaire I (68,75%). Voor de ijverige Jazz-nakomeling leek de hitte juist in het voordeel te werken.

“Ik heb echt super fijn gereden en kan alleen maar aan de fijne proef denken, de hitte ben ik allang vergeten”, vertelt Reverdink blij. “Hij was eerder erg kijkerig en kon dan onderweg allerlei fratsen uithalen. Nu wordt hij steeds stabieler. Hij is steeds beter bij de les en meer op mij geconcentreerd. Als ik er aan terug denk was hij eigenlijk altijd wel fijn als het warmer was, maar nu heb ik echt het gevoel dat we loon naar werken hebben gekregen. Ik heb altijd in hem geloofd als veulentje al en het is super fijn dat het nu lukt. We zijn ook al bezig met de oefeningen van de Zware Tour en dat ligt hem ook heel goed. Het is echt een paard dat je bezig moet houden en veel afwisseling moet geven in een training. Als je vier rondjes draaft zonder iets te doen, dan gaat hij zich vervelen. We trainen nu rustig door. De selecties in de Lichte Tour rijdt ik verder. De overstap is nog niet gepland, maar dat duurt niet lang meer.”
Vai Bruntink eindigde als tweede in de Prix St. Georges. Met Chardonnay (v. Winningmood) noteerde ze ruim 69%.

Dure fouten
De zege in de Grand Prix was voor Liseon Kamper en Special Gift (v. Montecristo), met een score van 66,60%.
Jean Rene Luijmes met Aswin (v. Sandreo) en Jan Pieter Weenink met Custom Zadel’s Tobias (v. Jazz) deelden de tweede plaats met 66%. Luijmes is zeer te spreken over zijn proef. “Ik denk dat ik meer last had van de warmte dan Aswin, maar als we een keer internationaal willen starten kan het ook warm zijn. Over de proef ben ik heel erg tevreden, hoewel we wel een paar dure fouten hadden. Zoals het in het zig-zag appuyemnt in galop en de serie om de pas ging ook de mist in. Anders hadden we kunnen winnen. De piaffe en passage gingen heel goed. De piaffe zou misschien nog iets meer op de plaats kunnen, maar daar kregen we nu al zevens en 7,5 voor, dus dat kan straks ook nog naar een acht en misschien wel naar een negen. Met zulke fouten toch nog 66% scoren, dat is natuurlijk heel mooi voor de toekomst.”

De complete uitslagen volgen zodra deze bekend zijn.
Lees woensdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Horses

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook