Ga naar hoofdinhoud

Catherine Henriquet dressuurkampioene in Frankrijk

Foto Lonneke Ruesink

Afgelopen weekend werden in Saumur de Franse dressuurkampioenschappen verreden. En net als bij het springen was ook hier een verrassende winnaar. Met een nipte voorsprong Catherine Henriquet de titel met Paradieszauber.

De Franse top combinaties Jessica Michel/Riwera de Hus en Marc Boblet/Noble Dream Concept Sol hadden hun paarden nog op rust na de Europese kampioenschappen. Zo werd het een open en spannend kampioenschap waarin Henriquet haar hoofd koel hield in de afsluitende kür en het kampioenschap in de wacht sleepte.

Na de Grand Prix en de Special stond Julia Chevanne met Luciano 182 aan de leiding. In de kür was de zeventienjarige Hannoveraan vermoeid en maakte de combinatie fouten. Ze zakten naar de tweede plaats. Ook Claire Gosselin met haar Gribaldi hengst Karamel de Lauture maakten fouten en zij eindigden als derde. Met een degelijke kür werden Catherine Henriquet met Paradieszauber de nieuwe kampioenen.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Horses

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook