Ga naar hoofdinhoud

Ceylan Avinal: ‘Ik heb Zygrande gekocht’

Exclusief
Zygrande le Copied met Ceylan Avinal Foto: Arnd Bronkhorst/ www.arnd.nl
Met grote verbazing heeft dressuuramazone Ceylan Avinal kennis genomen van een persbericht waarin staat dat het paard Zygrande Le Coupied is verdwenen en dat de vermissing moet worden gemeld bij de politie. Ceylan stelt het paard in 2010 van Theo Verboort te hebben gekocht. Vervolgens heeft zij het paard opgeleid naar de Grand Prix.

Volgens Avinal raakte Theo Verboort in staat van faillissement. In 2015 zou hij het paard hebben terug geclaimd om zijn schuldeisers te kunnen betalen. Ook zou hij aan de moeder van Ceylan een paardenwagen hebben verkocht en ook deze wagen werd teruggevorderd door Theo Verboort.

Rechtszaak

Tussen partijen volgde een rechtszaak en de rechtbank oordeelde dat Ceylan moest bewijzen dat zij in 2010 het paard van Theo Verboort had gekocht en betaald. Dit lukte niet, omdat alles zich in de relationele sfeer heeft afgespeeld. Bij vonnis van 31 augustus jongstleden heeft de rechtbank beslist dat Ceylan het paard binnen 14 dagen na betekening van het vonnis moet afgeven. De paardenwagen hoeft niet te worden afgegeven, omdat deze wel degelijk gekocht en betaald is, aldus de rechtbank.

Geen strafbaar feit

Inmiddels heeft advocaat mr Stephan Wensing de zaak overgenomen van mr Evenboer en kan hij namens zijn cliënte het volgende melden:

“Van enig strafbaar feit kan vooralsnog geen enkele sprake zijn. In de eerste plaats is de door de rechtbank bepaalde termijn niet verstreken en in de tweede plaats zijn alle kosten van onderhoud, verzorging, training en wedstrijden voldaan door de moeder van cliënte. Aan haar komt dan ook een vorderingsrecht toe en deze vordering beloopt een bedrag van circa 6 jaar x 24.000,00 euro. Indien de heer Verboort meent met terugwerkende kracht eigenaar te zijn van het paard, dan zal hij ook de kosten moeten dragen, dit is wettelijk zo geregeld.”

Hoogste niveau

“Daarbij heeft cliënte het paard met succes naar het hoogste niveau opgeleid en ook dit zal in uitdrukking moeten komen in de vorm van een beloning. Ook is het paard niet vrij van rechten van derden. In deze zaak zal dan ook nog verder geprocedeerd moeten worden.”

Over Zygrande le Coupied is al jarenlang een juridische strijd gaande.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook