Ga naar hoofdinhoud

Zygrande le Coupied verdwenen

Zygrande le Copied met Ceylan Avinal Foto: Arnd Bronkhorst/ www.arnd.nl
Het Grand Prix-paard Zygrande le Coupied is spoorloos verdwenen. Nadat de twaalfjarige ruin vorige week na een lange gerechtelijke procedure door de rechter definitief aan de Nederlandse dressuurruiter Theo Verboort werd toegewezen, is hij afgelopen vrijdag uit zijn stal gehaald en sinsdien ontbreekt ieder spoor. De ruin is voor het laatst gezien bij de Turkse amazone Ceylan Avinal, die ook eigendomsrechten claimde op de zoon van Krack C.

Avinal kreeg Zygrande le Coupied als zesjarige onder het zadel en behaalde onder andere een zevende plaats in de kleine finale op het WK Jonge Dressuurpaarden in Verden en een tweede plaats in de Subli Cup. Daarna ontwikkelde de ruin zich door tot het hoogste niveau.

Beslag

Het juridische steekspel rond Zygrande bereikte een hoogtepunt toen Verboort begin 2015 bewarend beslag liet leggen op de bruine ruin én op een vrachtwagen. De Turkse amazone bleef het paard echter op wedstrijd uitbrengen. Dat zorgde ervoor dat de gerechtsdeurwaarder eraan te pas kwam om beslag te leggen op het paspoort. In een tussenvonnis bepaalde de rechter dat Avinal diende te bewijzen dat zij het paard rechtsgeldig van de toenmalige eigenaar heeft gekocht.

Duidelijkheid

De rechtbank van Breda boog zich vorige week woensdag over de zaak en kwam met een duidelijke uitspraak op de proppen. Theo Verboort was en blijft de eigenaar van het paard. Zygrande stond nog niet bij Verboort terug op stal, maar de ruiter verwachtte dat dat niet lang meer zou duren. “Ik verwacht hem binnen nu en enkele dagen. De toekomstplannen moeten we nog even bekijken, maar we gaan vooral eerst genieten dat hij weer thuis is”, aldus Verboort na de uitspraak van de rechter.

Na de uitspraak is Zygrande weggehaald bij de manege waar hij stond en sindsdien is hij ‘vermist’.

Al vijf jaar

Het is niet voor het eerst dat Zygrande le Coupied wordt ‘vermist’. Over het paard wordt al minstens vijf jaar getwist.

Bron: Persbericht

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook