Ga naar hoofdinhoud

Dik 71% voor Robin van Lierop en Finja: ‘Het wordt steeds vanzelfsprekender’

Robin van Lierop met Finja. Foto: Thea Teunissen fotografie
Na de internationale Lichte Tour-wedstrijd die vorige maand op het toneel van het WK in Ermelo werd verreden, startte Robin van Lierop zijn Finja (v. Flatley) vandaag in Beuningen weer in de Subtop. Het duo reed in de Prix St. Georges de fraaie score van 71,45% bijeen. Daarmee wonnen ze met overmacht de rubriek en noteerden ook de hoogste dagscore.

“Voor m’n gevoel heb ik heb echt heel fijn gereden en vooral de draftour was mooier dan voorheen”, vertelt Robin van Lierop enthousiast over zijn proef met de achtjarige merrie Finja. “In vergelijking tot onze eerdere ritten in de Prix St. Georges was dit een van onze beste proeven en ik ben ook heel dat de jury daar hoge punten voor gaf.”

Gevoel 73 procent

Het duo toonde een nagenoeg foutloze proef, waarin volgens Van Lierop alleen een keertwending en de eerste pirouette iets mooier hadden kunnen zijn. “Toen ik de proef uitkwam had ik het gevoel dat het richting de 73 procent zou kunnen zijn. Van het ene jurylid kregen we bijna 74 procent maar toen ik het commentaar van het andere jurylid bekeek, klopte dat ook wel. Ik vind dus zeker niet dat een van de beoordelingen er compleet naast zat.”

Steeds vanzelfsprekender

“Eerder verloor Finja onderweg wat kracht, maar nu kon ik haar de hele proef bergop en op mooi op het achterbeen houden. Daardoor wordt het steeds vanzelfsprekender. Finja is een paard waar heel veel in zit, echt super leuk”,  looft Van Lierop zijn Duitse vosmerrie.

Drie keer nét naast

Van Lierop gaat met Finja de Subtopselecties voor de indoorkampioenschappen rijden en hoopt zich daarnaast te kunnen selecteren voor Jumping Amsterdam. “Vorig jaar had ik me helemaal voorgenomen om daar te kunnen rijden en mijn wedstrijdschema op de selectiewedstrijden aangepast. Toen heb ik met Cupido drie selecties gereden en zaten we er met drie twee plaatsen steeds nét naast. Als het dit jaar met Finja lukt om me te selecteren, hoop ik dat we ons in Amsterdam goed kunnen laten zien.”

Royale zege Laura Quint

In de gecombineerde rubriek ZZ-Zwaar en young riders ging de zege overtuigend naar Laura Quint. De young rider reed Edison (v. Johnson) naar 67,63%. Anne Luiten won de tweede proef ZZ-Zwaar. Zij stuurde Equine Risk’s Energy (v. Voice) naar 63,94%.

Juliette Ramel sterk in Inter II

In de gecombineerde rubriek Intermédiaire II en Grand Prix behaalde Juliette Ramel met afstand de hoogste score. De Zweedse amazone, die al jaren in Nederland woont en traint bij Nicole Werner, reed haar Wallstreet JV (v. Wie Weltmeyer) naar 69,34% in de Inter II.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook