Ga naar hoofdinhoud

Dikke overwinning met bijna 74% voor Jonna Schelstraete en Cupido

Jonna Schelstraete met Cupido. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
In pas zijn tweede optreden in de Inter II liep de expressieve Cupido van Jonna Schelstraete vandaag 73,75% bijeen, goed voor het oranje lint én de hoogste dagscore van de Subtopwedstrijd in Uden. Met Schelstraete liet de Tuschinski-zoon op overtuigende wijze zien helemaal klaar de zijn voor de Grand Prix. "Mijn planning is om nu een paar weken thuis verder te trainen en dan de overstap te maken", aldus een blije Schelstraete.

Vorige week liet Schelstraete de negenjarige Cupido debuteren in de Intermédiaire II en wist toen al gelijk de rubriek te winnen. “Het ging fijn en een stuk beter dan vorige week, want toen was er veel onrust langs de ring. We kwamen de proef makkelijk door en Cupido liep zoals ‘ie ook thuis kan.”

“Maar er is nog genoeg te zeuren”, aldus de kritische Schelstraete. “Ik ben nog niet helemaal tevreden en wil de proef voor mijn gevoel nog strakker en beter afwerken. De Inter II is best een pittige proef en eigenlijk denk ik dat de Grand Prix hem beter ligt. Die lijnen zijn makkelijker voor Cupido, dus mijn plan is om hem thuis nog wat door te trainen en dan over te gaan.”

Zo’n driekwart jaar geleden maakte Schelstraete een trainerswissel van Anne van Olst naar Diederik Wigmans, die bij haar aan huis komt. “Door de hulp van Diederik zijn de piaffe en passage van Cupido nu heel makkelijk en Diederik geeft me iets meer rust in de training.”

Fairchild wint Grand Prix

In de gecombineerde rubriek Grand Prix en GP U25 trok Alexa Fairchild aan het langste eind. De Belgische amazone wordt sinds kort getraind wordt door Anky van Grunsven en reed de KWPN’er Vanita naar 69,94%. Deze Jazz-ruin werd eerder op het hoogste niveau uitgebracht door Fanny Verliefden. Remy Bastings volgde op de tweede plek. Hij stuurde de voormalig aangewezen Krack C-zoon Zecchino naar 67,40%.

Van der Panne twee keer aan kop

In het ZZ-Zwaar was Veronique van der Panne in beide proeven met afstand de beste. Met Boy-Bentley (v. Johnson) reed ze in de eerste proef 67,43% bijeen, de tweede proef leverde 66,14% op. De rode linten waren voor Britt van de Wouw met Santano-merrie Icci’s Cerise (63,86%) en Dirk de Haas met met zijn eigen fokproduct Bernini (63,79%).

Meulendijks en Uzunhasan doorbreken 70%

In de rubrieken voor de jeugd wisten twee combinaties boven de zeventig procent te scoren. Bij de young riders werd die prestatie geleverd door Lotte Meulendijks en MDH Parole (v. Pasalongo). Dit duo won de rubriek met 71,12%. Bij de junioren won Lina Uzunhasan. De Turkse amazone – ook al een pupil van Anky van Grunsven – reed haar United-dochter Donna Ray naar 70,54%.

Klik hier voor de uitslagen.

Lees donderdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.