Ga naar hoofdinhoud

73% en nieuw PR voor Annemijn Boogaard bij EK-debuut

Annemijn Boogaard met Fullspeed TC. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Annemijn Boogaard is uitstekend begonnen aan haar debuut op een Europees kampioenschap. Met Fullspeed TC (v. Ziësto) noteerde ze in de landenproef voor junioren 73,000%. Daarmee staat de combinatie op het EK voor de jeugd in San Giovanni in Marignano (Italië) na dag één van de landenwedstrijd op een knappe derde plek.

Annemijn Boogaard en Fullspeed hebben flink de stijgende lijn te pakken. Vorige maand op CDI Exloo – de laatste observatiewedstrijd voor het EK – noteerden ze zowel in de landenproef, de individuele proef én de kür drie nieuwe persoonlijke records. Het PR in de landenproef reden ze vandaag met 73,000% al weer aan diggelen. Met drie keer een derde en een vierde plek zaten vier van vijf juryleden op één lijn. Alleen de zevende plek van het Italiaanse jurylid Barbara Ardu viel uit de toon.

Ook EK-debutant Pem Verbeek naar PR

Voor Nederland kwam vandaag ook Pem Verbeek – eveneens EK-debutante – aan de start. Zij reed Fernando Torres (v. Florencio) naar een nieuw persoonlijk record van 71,424%. Met deze score staat de combinatie na deze eerste dag op de zevende plek.

Duitse reserve aan kop

Duitsland gaat aan de leiding: de aanvankelijk als reserve aangewezen Jana Schrödter knalde met Der Erbe (v. Dimaggio) naar de topscore van 76,303%. Haar landgenote Anna Middelberg noteerde met Blickfang HC (v. Belissimo M) 75,000%.

Marten Luiten en Sanne van de Pols op 2e dag

Morgen komt de tweede helft van het team van bondscoach Monique Peutz aan de start. Dat zijn Marten Luiten met Fynona (v. Ampère) en Sanne van de Pols met Excellentie (v. Don Schufro).

Uitslag

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook