Ga naar hoofdinhoud

Cathrine Dufour met twee paarden in top 10 FEI Wereldranglijst dressuur

Bohemian (v. Bordeaux) en Cathrine Dufour in Herning in maart. Foto © FEI/Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Isabell Werth is niet langer de enige amazone die meer dan één paard in de top 10 van de FEI Wereldranglijst dressuur heeft. Cathrine Dufour is namelijk met zowel Atterupgaards Cassidy (Caprimond x Donnerhall) als met Bohemian (Bordeaux x Samarant) opgenomen in de top 10. Met laatstgenoemde klom ze dankzij twee overwinningen op CDI Herning in maart dit jaar van de 28e naar de zevende plaats.

Daarbuiten is de top 10 vrijwel ongewijzigd gebleven. Werth gaat aan kop met Bella Rose (Belissimo M x Cacir) en volgt met Weihegold OLD (Don Schufro x Sandro Hit). Haar landgenotes Dorothee Schneider en Jessica von Bredow-Werndl volgen op drie en vier, vlak voor Dufour en Atterupgaards Cassidy.

Top 10 en beste Nederlanders

De top 10 wordt verder gevormd door Charlotte Dujardin (6), Helen Langehanenberg (8), Werth en Emilio op negen en Daniel Bachmann Andersen op 10. Benjamin Werndl moest zijn plaats in de top 10 inleveren dankzij de reuzensprong van Dufour. Beste Nederlander op de lijst is nog altijd Emmelie Scholtens (15). Hans Peter Minderhoud staat op plaats 20.

Complete lijst.

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook