Ga naar hoofdinhoud

Jazmin Yom-Tov doet goede zaken op Hongaarse Kampioenschappen

Jazmin Yom-Tov hier met Bojengel (v. Uptown) Foto: Anett Somogyvári
De in Nederland wonende Hongaarse Jazmin Yom-Tov heeft een succesvol weekend achter de rug in haar vaderland. De amazone deed met vijf paarden mee aan de Hongaarse kampioenschappen en kwam met drie gouden medailles weer thuis in Uden.

Yom-Tov had twee paarden mee voor de jonge paarden rubrieken en kwam daarnaast uit bij de junioren, in de Intermédiaire I en in de Grand Prix.

Net geen brons en goud

Bij de vijfjarigen eindigde ze met Jollydale ex aequo op de derde plek met 83,3 punten, maar omdat er slechts één bronzen bronzen medaille te vergeven was koos de jury een onderdeel uit, dat extra meetelde. Daardoor eindigde het duo net naast het podium. Bij de zesjarigen pakte Yom-Tov wel eremetaal en kon ze zich met For Joy (v. Feedback) met 82,8 punten als nieuwe kampioen laten huldigen.

Junioren en young riders

Goud was er voor Yom-Tov ook bij in de Intermédiaire I met de KWPN-hengst Bojengel (v. Uptown) met een score van 72% en bij de junioren met Dodge Ram (v. Desperados) met bijna 74%. Met Hexagon’s Zodinde (v. Hexagon’s Louisville) greep de leerlinge van Sjef Janssen net naast het eremetaal. Het duo kwam uit in de Grand Prix en werd vierde met een totaal van 70,2%.

Nog meer succes

Naast de successen van Yom-Tov was er nog meer succes voor haar stal Sport Pro Horses. Gabriella Erdi, een van de stalamazones van het bedrijf van de familie Yom-Tov, werd kampioen bij de young riders. Zij won deze titel met Sierappel (v. Montecristo), het voormalige GP-paard van Jazmin.

 

Bron: Horses.nl/FB

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook