Ga naar hoofdinhoud

Ondanks rennende koeien winnend debuut Dominique Filion

Judy de Winter en Dominique Filion

Op de subtopwedstrijd van Someren deed Dominique Filion donderdag wat ze al weken doet; winnen. Dit keer pakte ze het oranje lint in het ZZ-Zwaar met Winters Scandia Endymion KS (v. Wynton), de volle broer van KWPN-hengst Winters Four Legends KS. Hun debuut was goed voor 70,21%. Filion kreeg het echter niet cadeau.

“Ik had Endymion één keer in het ZZ-Licht gestart twee maanden geleden, maar nu dat niet meer bij de subtop is vind ik die wedstrijden niet meer zo leuk. Vandaar dat ik hem nu direct ZZ-Zwaar ben gestart”, legt Filion uit.
“Het viel nog niet helemaal mee. Het was de eerste keer weer buiten en dan is er altijd veel te zien. Toen de combinatie voor mij in de ring was liet een boer zijn koeien los in de wei vlak bij ring. Endy was helemaal in shock. Hij had nog nooit koeien gezien en stond als een standbeeld aan de grond. Gelukkig waren ze achter in de wei toen ik mijn proef moest beginnen, maar het was nog wel pittig zat.”

Spannend

Met Frida K (v. Fidertanz) werd Filion ook nog tweede met 69,79%. “Zij vond de koeien ook erg spannend, maar op zich heb ik fijn met haar gereden.”

Kritisch

Op de vraag of het winnen al begint te vervelen, reageert ze lachend: “Nee, dat verveelt nooit, maar het is echt niet dat ik de ring in rijdt en denk dat ik ga winnen. Het moet allemaal nog maar net gebeuren. Hoe het komt dat ik wel win? Ik denk omdat ik heel kritisch op mezelf ben, op mijn rijden en op mijn proeven. Mijn moeder en Judy (de Winter red.) vertellen me ook de hele week wat er beter moet, dus daar werk ik hard aan en oefen ik veel op. Ik ben wel heel blij met alle paarden en dat ze het zo goed doen”, besluit ze tevreden.

Nijskens

Leonie Nijskens werd derde in de eerste proef met First Confetti (v. Andretti) met 67,71%. De tweede proef schreef ze op haar naam met 65,43%. Romy Bemelmans en Hiphop (v. Jazz) werden hier tweede in hun subtopdebuut met 65,14%.

In de Prix St. Georges was de zege voor Hanneke Ariens en Exclusieve (v. Olivi) met 69,26% . Petra van Esch en Hariona- Donna volgden met 68,9% op de tweede plaats. Joyce Lenaerts maakte met George (v. ) de top drie compleet door een score van 67,5% neer te zetten.
Suzanne Swinkels en Proud (v. Jet Set D) wonnen de Intermédiaire I met 62,28%.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook