Ga naar hoofdinhoud

Vai Bruntink op kop met haar hengsten

Op de subtopwedstrijd in Noord-Sleen was Vai Bruntink zaterdag concurrent van zichzelf. Met haar KWPN-hengsten Cum Laude (v. Apachre) en Ebony (v. Painted Black) werd ze zowel eerste als tweede in de Prix St. Georges met dik 70% en ruim 69%.

“Ik ben heel blij met beide hengsten”, begint Bruntink enthousiast. “Ik wilde graag mijn twee scores halen voor het NK. Deze zijn al binnen en morgen start ik ze nog een keer in Emmeloord. Ik hoop dat we dan aan de criteria voldoen.”

Uit de running

Bruntink kwam vorig jaar met Cum Laude aan de start op het WK jonge dressuurpaarden. Daar verstapte hij zich en de combinatie was daardoor even uit de running.
“Pas in Den Bosch in februari was hij eigenlijk weer ‘fit to compete’. Daarna heb ik hem op wat hengstenshows gereden en nu in Noord-Sleen was het weer de eerste keer dat hij weer een proef liep. Ik ben heel blij met hoe het ging en de juryleden waren ook heel positief. Vooral de draftour voelde mega aan. Daarin scoorden bijna alleen maar achten. In de galop kregen we wat rommeltjes en ook in de afwerking lieten we nog wel punten liggen. Er zit gewoon nog heel veel potentie in.”

Kracht

Over de proef met Ebony vertelt ze verder: “Met hem heb ik ook heel fijn gereden. De galoptour was heel goed en in het drafgedeelte bleef hij nu ook al iets meer wachten. Hij kan dan nog zoveel kracht tonen en dan net onder me uit lopen. Dat was nu al beter en het kwam al weer veel meer in de buurt van de controle die ik thuis al wel heb.”

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook