Ga naar hoofdinhoud

Edward Gal en Zonik winnen WB-debuut met dik 76 procent

Video Update
Edward Gal met Glock's Zonik. Foto: Danielle Smits / www.arnd.nl
Op London Olympia heeft Glock's Zonik (v. Blue Horse Zack) vanavond onder Edward Gal zijn debuut gemaakt in het Wereldbekercircuit. Het resultaat kwam uit op de zeer fraaie 76,68% die naast de overwinning goed was voor een nieuw persoonlijk record in hun - pas korte - internationale Grand Prix-carrière. Ook voor Madeleine Witte en Cennin (v. Vivaldi) was er een plek in de top drie.

Edward Gal en de pas negenjarige hengst Zonik werden beloond met scores variërend van 73 tot ruim 80 procent. Jurylid bij E, de Australische Susan Hoevenaars, beoordeelde de proef met de topscore van 80,70%. De thuis-jurerende Stephen Clarke vond de proef 73,40% waard.

Flink oponthoud

Gal beleefde niet de meest ideale voorbereiding richting de Olympia Horse Show. Door het winterweer werden zowel zondag als maandag zijn vluchten gecancelled, waarna Gal met de auto en boot naar Engeland vertrok. Na flink oponthoud arriveerde de ruiter uiteindelijk maandagavond laat in Londen, terwijl Zonik samen met groom Vanessa zaterdag afgereisd was naar Londen.

Madeleine Witte

Ook de proef van Madeleine Witte-Vrees en de tienjarige hengst Cennin werd met scores tussen de 71 en 75 procent enigszins wisselend beoordeeld. Het Britse jurylid Stephen Clarke plaatse het duo boven Gal en Zonik. De gemiddelde score kwam uit op 73,720%.

Patrik Kittel

Jurylid Clarke zag in Patrik Kittel de winnaar. De Zweedse ruiter kwam met zijn EK-paard Delaunay OLD (v. Dr. Doolittle) uiteindelijk uit op 75,10%.

Thuisrijdende Britten

De thuisrijdende Britten moesten genoegen nemen met de volgpaatsen. Emile Faurie behaalde met zijn Hannoveraan Delatio (v. De Niro) 72,86%. Lara Bulter, de stalamazone van familie Bechtolsheimer, reed Rubin Al Asad (v. Rubin Royal) naar 72,66%.

Rentree Don Carissimo

Gareth Hughes reed Don Carissimo (v. Don Crusador) naar 72,64 %. Voor dit duo een geslaagde rentree, nadat de twaalfjarige ruin op het EK deze zomer niet door de vet-check kwam.

Routinier Davison

Routinier Richard Davison en zijn eigengefokte Bubblingh (v. Lingh), die onlangs op CDI Roosendaal zowel de Grand Prix als de kür wonnen, kwamen nu uit op 71,72%. Hayley Watson-Greaves en Rubins Nite, een nazaat van Rubin Royal, kwamen uit op 68,98%.

Olympisch duo Dahl/Selten HW

Anders Dahl zette het beste resultaat voor Denemarken neer. Met zijn troef van de Spelen in Rio Selten HW (v. Sandro Hit), die in 2012 voor een recordbedrag van 500.000 euro werd aangeschaft op de Equine Elite, liet de Deense ruiter 72,84% noteren.

Katja Gevers

Voor de proef van Katja Gevers en Thriller (v. Gribaldi) verschenen scores tussen de 68 en de 71% op het scorebord. Het gemiddelde percentage bleef met 69,74% nét onder de zeventig procent.

Morgenavond wordt de Grand Prix kür op muziek verreden. Daarin worden de Wereldbekerpunten verdeeld.


Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

3 reacties op “Edward Gal en Zonik winnen WB-debuut met dik 76 procent

  • Tineke

    Verbaasd me weer niks dat meneer Clarke Edward op de derde plek zet. Die heeft er een soort “goal” van gemaakt nederlandse ruiters kapot te maken met ze andere 5 sterren juryleden.

  • Rynn Ozinga

    Go, go, go, Edward en Zonik. Na de allereerste video online van het duo zei mijn gevoel: als hij deze heel kan houden, wordt hij alsnog olympisch kampioen (wat samen met Totilas al had moeten gebeuren).

  • Alvera

    Beste Tineke, Heb je wel gekeken naar de dubbelslag dat zijn achterbeen maakt in de passage en piaffe? Een onnatuurlijke manier van bewegen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook