Ga naar hoofdinhoud

El Torro onder Diederik van Silfhout, Bon Jovi en Vorst verkocht

Exclusief
Diederik van Silfhout. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De eerder door Daniëlle Heijkoop gereden El Torro (v. Painted Black) is door zijn Amerikaanse eigenaresse teruggevlogen naar Nederland en vervolgt zijn verdere opleiding onder Diederik van Silfhout. Daarnaast zijn er nog meer wijzigingen in het paardenbestand van Van Silfhout: Lichte Tour-paard Bon Jovi (v. UB 40) en Grand Prix-paard Vorst D (v. Hors la Loi) zijn verkocht en zetten hun carrière voort in het buitenland.

El Torro werd door Daniëlle Heijkoop succesvol in het ZZ-Licht uitgebracht en liep in de finale van het WK Verden voor zesjarigen naar de dertiende plaats. Vervolgens ging de zwarte Painted Black-zoon terug naar zijn eigenaresse in Amerika. “Zij heeft mij een aantal maanden geleden benaderd en gevraagd of ik El Torro wilde gaan rijden”, legt Van Silfhout uit.

Hoogst haalbare

“Toen is hij teruggevlogen en hij staat hier nu zo’n twee maanden op stal. Hij heeft enorm veel kwaliteit en de afspraak is om voor het hoogst haalbare te gaan. Hij hoeft niet verkocht te worden en ik denk dat het een heel goed Grand Prix-paard wordt. Hij kan mega goed passageren en de piaffe komt er aan. Het is allemaal nog groen maar het ziet er goed uit.”

Debuut El Torro

“In Amerika heeft hij licht werk gedaan dus ik bouw hem rustig op. Het plan is om hem binnenkort te starten, dan richting het Nederlands kampioenschap ZZ-Zwaar toe te werken en vervolgens over te gaan naar de Lichte Tour”, vertelt Van Silfhout over de plannen met zijn nieuwe troef.

Bon Jovi naar junior

Door het grote aantal paarden en de drukte in de aanloop naar Rio, werd Bon Jovi vorig jaar onder gebracht bij Mark van de Donk, leerling van Alex van Silfhout. Van de Donk startte de ruin vervolgens succesvol in de Lichte Tour. “Wij hadden Bon Jovi samen Nol en Jeanette Gerritsen van De Dalhoeve en het doel was verkoop. Inmiddels is hij verkocht aan een Britse juniorenamazone. Zij hoopt zich met Bon Jovi in het team te rijden. Hij is een heel compleet paard voor dat werk”, aldus Van Silfhout die met de vosruin scores van 75% in de Lichte Tour bijeen reed.

Geknipte paard

Van Silfhout leidde Vorst D, die hij in training had voor eigenaar Erik Beersen, op naar de Grand Prix. Deze springgefokte ruin heeft inmiddels een nieuwe stal betrokken in Californië. “Vorst heeft heel veel goede dingen gedaan en was een super safe Grand Prix-paard. Hij kon 70% lopen en op een goede dag ook wel iets meer, maar was voor ons geen teampaard. Hij is nu van een oudere dame die voor haar plezier rijdt en misschien gaat ze ook wel een keer op concours. Vorst is daar het geknipte paard voor en de combinatie paste heel goed.”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook