Ga naar hoofdinhoud

Elite-hengst Fürstenball terug in de fokkerij

Fürstenball

De Elite-hengst Fürstenball (v.Fürst Heinrich) heeft een reeks uitstekende resultaten en prijzen en is daarnaast een uitstekende producent van topsportpaarden. De zwarte parel was in 2018 niet beschikbaar om mee te dekken in verband met een blessure, maar is na zijn herstel weer beschikbaar in 2019.

Met zijn huidige dressuurindex van 164, is de hengst het vaderdier van meer dan 80 bekende zonen, Bundeschampionat-winnaars, UVM-finalisten en medaillewinnaars. Fürstenball levert een zeer hoge betrouwbaarheid, een vriendelijk karakter, prachtige types en drie soepele elastische gangen.

Top hengst

In 2009 was de hengst de superieure winnaar van de 70-daagse proef in Schlieckau, in 2010 Hauptprämiesieger bij de hengsten in Vechta, winnaar van het Duitse Bundeschampionat in Warendorf in 2011, en ook is de nakomeling van Fürst Heinrich dit jaar genomineerd als Deens paard van het jaar. Als gevolg van een blessure was de hengst in 2018 niet beschikbaar voor diepvriessperma. Nu Fürstenball is hersteld van zijn blessure, is de verwachting dat zijn diepvriessperma in 2019 weer beschikbaar zal zijn.

Bron: HPHorses.dk/Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook