Ga naar hoofdinhoud

Hester: ‘U-Genius een grotere Uthopia met Valegro’s kracht’

Exclusief
Carl Hester met U-Genius.
De zesjarige U-Genius is één van de grote beloftes van Carl Hester. De AES-goedgekeurde hengst is gefokt uit Hester's Olympiadepaard Uthopia en komt uit Weidyfleur II, de volle zus van Valegro. Fokster en eigenaresse Claire Hester vertelt over de plannen met U-Genius.

U-Genius werd onder toezicht van Carl Hester grotendeels opgeleid door zijn voormalig stalamazone Amy Woodhead. Sinds drie maanden staat de hengst bij Hester op stal. “Carl en Sadie Smith, zijn nieuwe stalamazone, rijden hem. Sadie warmt hem op en traint onder toezicht van Carl, die dan weer aan het einde van de sessie in het zadel plaatsneemt voor het meer serieuzere werk”, vertelt Claire Hester.

Goede start

“Carl is erg blij met U-Genius. Hij is gek op zijn werkbaarheid en intelligentie. Daarnaast heeft hij het juiste formaat voor Carl, wat ook belangrijk is. Ik denk dat het voor hem erg speciaal is een paard te hebben uit zo’n directe combinatie tussen Uthopia en Valegro.”

Er wordt goed nagedacht over het management van de zwarte hengst. “Hij heeft een rustige en stabiele start gehad en heeft de kans gekregen zijn ruiters te vertrouwen. We hebben ervoor gekozen geen hengstenshows en competities te rijden, zodat hij zich kon ontwikkelen in zijn eigen tijd”, voegt Hester er aan toe.

24/7 buiten

De hengst heeft een bijzondere jeugd gehad. “Hij heeft veel tijd in het weiland doorgebracht en heeft tot hij vijf jaar oud was zelfs 24/7 buiten gestaan. Ik denk dat dat er zeker aan bij heeft gedragen dat hij nu zo’n relaxed en gemakkelijk paard is. Zelfs merries in zijn buurt zijn geen probleem”, vertelt zijn eigenaresse enthousiast.

De komende zomer komt hij ook weer naar huis, en zullen Carl en Sadie hem daar komen trainen. “Carl zal beslissen over zijn toekomstplannen, maar hij zal zeker niet veel op wedstrijden verschijnen als jong paard omdat de focus op de toekomst ligt.”

Speciaal

“Hij zal altijd het meest speciale paard voor mij blijven. Hij is het eerste paard dat ik gefokt heb en het is uniek dat hij zo braaf is dat hij hengst kan blijven. Dat zegt veel over zijn karakter. Hij liep in het weiland voor mijn huis waar ik hem altijd kon zien, dus ik heb bijna iedere stap die hij gezet heeft kunnen zien.”

Bekende familie

“Hij komt natuurlijk uit een fantastische bloedlijn, maar toen ik zijn moeder kocht waren Uthopia en Valegro nog niet bekend en hadden nog geen medailles gewonnen. Ik wist dat Weidyfleur II iets speciaals had”, blikt Hester terug.

Op de vraag of U-Genius op Uthopia en Valegro lijkt, antwoord Hester het volgende: “Hij is de grotere versie van zijn vader met meer bot, maar heeft de kracht van Valegro in zijn achterhand. Zijn galop is extreem ritmisch en van de grond. Maar hoe leuk het ook is om vergelijkingen te zoeken, hij heeft zelf ook iets heel unieks over zich.”

Eigenaresse Claire Hester met U-Genius:

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook