Ga naar hoofdinhoud

Hexagon’s Zodinde naar Hongarije verkocht

Hexagon's Zodinde, hier nog met Thamar Zweistra. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Stal Hexagon maakte enkele uren geleden op hun Facebook-pagina bekend dat het Grand Prix-paard Hexagon's Zodinde is verkocht. De veertienjarige merrie van Louisville werd door Thamar Zweistra tot op Grand Prix-niveau uitgebracht. De zestienjarige Jazmin Yom Tov uit Hongarije wordt de nieuwe amazone.

Het typische Hexagons fokproduct, Zodinde, uit drie eigen hengsten Louisville, Rubiquil en Kwadruto op rij, was van jongs af aan succesvol onder Thamar Zweistra. Bij hun debuut in de Z2 werd er direct gewonnen met een score boven de 70%. Die lijn werd doorgetrokken tot aan het hoogste niveau, de 70%-grens werd ook in de eerste Grand Prix doorbroken. Ook internationaal werden goede klasseringen geboekt. Amber de Groot nam in juni vorig jaar de teugels over en startte Zodinde bij de junioren.

Grand Prix met Sierappel

Jazmin Yom Tov is een talentvolle, zestienjarige amazone uit Hongarije, die al geruime tijd traint bij Stal Hexagon. Ze reed al op veertienjarige leeftijd voor het eerst Grand Prix met de hengst Sierappel (v. Montecristo). Yom Tov heeft inmiddels al drie EK’s achter haar naam staan. Ze reed bij de Children in 2015, het jaar erna bij de pony’s en het afgelopen jaar met Oldi 67 (v. Swagman) bij de Young Riders.

Thamar Zweistra schrijft op haar Facebook dat ze de merrie zal missen. “Ze is de liefste merrie met zo’n groot hart!”

Bron Facebook

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook