Ga naar hoofdinhoud

Indoor Tolbert: Friezen aan kop in Inter I

Bennie van Es Foto: Nhphoto / Norine Habekothé

In de eerste subtoprubriek van vandaag in Tolbert, de Intermediaire I, waren het de Friese paarden die aan de leiding gingen. Bennie van Es ging ruimschoots aan de leiding met Dorian van Soma (v. Olgert 445), het paard waarmee hij afgelopen zomer ook Europees kampioen in de Lichte Tour werd. Met 66,10% zat Van Es bijna 3,5% hoger dan Heleen de Haas en Alger T fan 'e Boppelannen (v. Gjalt 426), die tweede werd met 62,72%. Marc-Peter Spahn was de enige met een 'bruine' bij de prijswinnaars. Met Dashy Boy werd hij derde (62,72%). 

Vanochtend begon dag twee van de subtopwedstrijd op Indoor Tolbert alweer vroeg. De eerste Intermédiaire I-combinatie verscheen 0m 8.00 uur in de baan. Bennie van Es had startnummer 2 en wist zijn koppositie de verdere rubriek vol te houden.

Direct afgeleverd

Hiermee had Van Es zich ruimschoots gekwalificeerd voor de kür op muziek van vanavond, maar Van Es moest helaas afmelden. Hij verkocht van morgen namelijk Dorian.
Van Es: “Er speelde natuurlijk al een verkoop, maar vanmorgen werd de knoop doorgebracht. De nieuwe eigenaren wilden Dorian vandaag nog hebben. Dus daarom heb ik hem zojuist afgeleverd. Dorian zal bij zijn nieuwe eigenaren als leerpaard worden gebruikt.” Van Es maakt nog kans om zich te selecteren voor de kür op muziek vanavond. Hij komt vanmiddag nog aan de start in de Intermediaire A met Michiel 442.

Marten Luiten met Fynona
Foto: Nhphoto / Norine Habekothé

Luiten wint wederom

Bij de jeugdrubriek was het tevens een ruiter die tussen al het amazonegeweld er met de hoofdprijs vandoor ging. Marten Luiten reed Fynona naar 68,16% bij de Junioren en liet daarmee Marjan Hooge met Ego Tripper Texel achter zich. Zijn overwinning had Luiten vooral te danken aan de hoofdjury, die hem ruimschoots aan kop plaatste. Het jurylid bij H had namelijk Marjan Hooge op de eerste plaatst gezet.

Marten Luiten: “Ik ben heel tevreden. Dit was de hoogste score tot nu toe en de eerste keer dat we de individuele proef reden”. Luiten vervolgt: “De individuele proef is een moeilijker en deze hadden we nog nooit gereden. Dan mis je toch wat routine.”

Zo direct (10.59 uur) vervolgt het programma van Indoor Tolbert met de Felix Juristen Cup, gevolgd door de Zware Tour. De avond wordt afgesloten met de Kür op muziek die na de een show om 21.00 uur van start zal gaan. Hierin zullen de beste twee combinaties van de verreden rubrieken de strijd met elkaar aangaan.

Klik hier om alle uitslagen te bekijken.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Indoor Tolbert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook