Ga naar hoofdinhoud

Jean-René Luijmes naar Nations Cup Hickstead: ‘Ik heb via Facebook een vrachtwagentje geregeld’

Exclusief
Jean-René Luijmes met Aswin. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Jean-René Luijmes was blij verrast toen hij deze week gebeld werd door bondscoach Rien van der Schaft om deel uit te maken van het Nations Cup-team in Hickstead volgende week. Maar hij stond ook meteen voor een probleem: hoe ging hij daar komen? 

Aswin (v. Sandreo), waarmee Luijmes hard op weg is naar het B-kader, wordt normaal gesproken door diens eigenaresse Annette Bruil-Hofs – die de ruin op stal heeft – met een trailer naar de wedstrijden gebracht. Naar Hickstead werd die constructie lastig, dus plaatste de ruiter op Facebook een oproep om een vrachtwagen te vinden en hij kreeg er een aangeboden.

‘Grote stap voor ons’

“Iemand bood me een tweepaardsvrachtwagentje aan waar een caravan achter kan, dus we kunnen op weg”, vertelt Luijmes, die ontzettend blij is dat hij de kans krijgt van Rien van der Schaft. “Dit is echt een grote stap voor ons. Internationale wedstrijden ver van huis zijn normaal gesproken niet voor mij weggelegd. Het kost toch flink wat centen om aan internationale wedstrijden mee te doen. Maar als je in het landenteam bent opgenomen, wordt een deel van de kosten vergoed door de KNHS.”

‘Ontzettend kortdag’

“Het was wel ontzettend kortdag allemaal natuurlijk. Rien belde me deze week dus in alle haast hebben we van alles moeten regelen en nu nog weet ik niet of ik alles wel rond krijg. Met de boot, de gezondheidsverklaring en alles dat er verder bij komt kijken. Maar we gaan het zien, het komt vast goed”, vertelt de ruiter uit Silvolde, die van plan is dinsdagavond te vertrekken.

 Stéphanie Beek-Peters, Stephanie de Frel en Katja Gevers in team

Rien van der Schaft stelt ook Stéphanie Beek-Peters met Bernardau, Stephanie de Frel met Beach Boy en Katja Gevers met Thriller op in het team voor Hickstead. Net zoals in Aken, een team dat meegaat voor de ervaring. En om de wedstrijdserie van de FEI en de andere landen tegemoet te komen, zo vertelde Van der Schaft eerder aan Paardenkrant-Horses.nl.

De oproep van Luijmes op Facebook:

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook