Ga naar hoofdinhoud

Jessica von Bredow kiest voor ervaring in Parijs

Jessica von Bredow-Werndl en Unee BB. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De Duitse amazones Jessica von Bredow-Werndl en Isabell Werth hebben een luxe probleem voor de wereldbekerfinale die van 11 tot en met 16 april in Parijs wordt gehouden. Ze hebben zich met meerdere paarden voor de finale geplaatst. Isabell Werth heeft eerder laten weten dat ze haar kampioenspaard Weihegold zal meenemen (al werd Emilio in Den Bosch niet uitgesloten). Von Bredow laat weten dat het de KWPN'er Unee wordt. 

Jessica von Bredow had de keuze nog tot gisteren open gehouden, Zaire-E of Unee BB? Maar nu heeft de Duitse toch het besluit genomen om voor de routine te gaan en neemt de zeventienjarige Gribaldi-zoon Unee mee naar Parijs. Von Bredow maakte haar besluit bekend tegenover Dressursport Deutschland.

Twee keer brons

Drie finales heeft Von Bredow al met de sensibele Unee gereden in Gothenburg en Las Vegas leverde het een bronzen medaille op. Ook vorig jaar had de Duitse zich geplaatst voor de finale in Omaha, maar door koliek van de KWPN’er ging de reis naar Amerika niet door.

Opgave in Gothenburg

In Salzburg en Amsterdam verzamelde Jessica von Bredow punten met Unee, in Gothenburg ging het mis in de kür. De amazone moest opgeven omdat de hengst spoken zag en niet meer van de spanning afkwam.

Zaire richting Tryon

Ook met de KWPN’er Zaire had Von Bredow genoeg punten behaald voor de finale, in Den Bosch werd het paar nog vierde in de kür. De veertienjarige dochter van Son de Niro wordt waarschijnlijk Von Bredow’ eerste keur voor Tryon.

Schneider met Sammy Davis

De derde Duitse in de finale in Parijs is Dorothee Schneider, zij zal Sammy Davis jr. (v. San Remo) rijden. Met haar eerste paard Showtime FRH (v. Sandro Hit) heeft ze dit seizoen geen kwalificaties voor de wereldbeker gereden.

Bron St.Georg

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook