Ga naar hoofdinhoud

Jeugd sluit CDI Diepenbeek zeer succesvol af

Bo Oudhof en Colt Sollenburg. Foto: Quillemette Kraaikamp

De Nederlandse pony combinaties waren vanochtend oppermachtig in de Kür tijdens het CDI Diepenbeek. Maar liefst de eerste zes plekken werden ingenomen door Nederlandse combinaties. Lara van Nek reed haar Haasendonck's Sultan (v. Nieuwmoeds Patrick) naar de eerste plaats met een percentage van 73.208.

Voor Fleur Prinsen was de tweede plek weggelegd. De amazone reed haar negenjarige Westfaals gefokte Next Black Magic (v. Nabucco R) naar een score van 71.625%. Elya Doré en Kraneveld’s Bjorn (v. Leuns Veld’s Lord) kwamen tot 71.417% en waren daarmee goed voor plek 3. Evi van Rooij kwam ook tot 71.417%, maar had een lagere score op haar artistieke presentatie en kwam zo met King Stayerhof’s Jango (v. Kosmo van Orchid’s) tot plek vier.

De plekken vijf en zes gingen naar Jessica Leenders en Nina Woerts.

Winston wederom succesvol

Bij de Junioren kwam namens Nederland alleen Britney Schut aan de start met haar negenjarige Deco (v. Painted Black, gefokt door A. Rooijakkers). Ze kwam tot een score van 70.875% en viel hiermee als zevende net buiten de prijzen.

Voormalig U-25 paard van Stephanie Kooijman, Winston (v. Oo Seven) was onder zijn nieuwe amazone Theodora Livanos uit Griekenland wederom succesvol. Met een resultaat van 73.792% was er ditmaal een tweede plek voor de vrij recent gevormde combinatie.  De overwinning ging naar Alice Campanella met haar tienjarige KWPN’er Chin Chan K (v. Samba Hit II, gefokt door Mevr. Kierkels-Vogel) met 74.000%.

Bo Oudhof constant vooraan

Bij de Young Riders ging de overwinning in de afsluitende Kür naar het thuisland. Kate Wiggins pakte met de KWPN-gefokte Corona (v. Tuschinski, gefokt door P. Wijlaars) de eerste plek. Ze kwamen tot een score van 71.708%. Bo Oudhof en Colt Sollenburg (v. Vivaldi) uit de fokkerij van Adri Zekveld kwam tot de tweede plek met 70.458%. De combinatie wist de twee voorgaande proeven te winnen. In de individuele proef wist ze dit ook met overmacht te doen door met 70.351% de nummer twee op bijna 3% achterstand te zetten.  Winnares Wiggins wist in de voorgaande proeven niet verder te komen dan een achtste en elfde plek maar revancheerde zich nu dus sterk.

Fenna Roefs en Brown Boy (v. Sandreo, gefokt door G. Gijsbers) waren goed voor de vierde plek in de Kür. Ze zetten een resultaat van 69.500% neer.

Bekijk hier alle resultaten

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook