Ga naar hoofdinhoud

Jonge amazones winnen in Le Mans

Bo Oudhof met Colt Sollenburg. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De Nederlandse dressuurjeugd zet de successen op het CDI in Le Mans voort. Vanmorgen boekten Jill Huybregts en Bo Oudhof overwinningen in respectievelijk de U25 Grand Prix en de kür voor de Young Riders. Florence Siemer werd tweede in de junioren kür en bij de pony's won Danique Swinkels.

Een flinke Nederlandse delegatie is afgereisd naar Frankrijk, voor een dresuurweekend voor zowel senioren als jeugdruiters. Gisteren werd er ook al uitstekend gepresteerd in de individuele proeven, vandaag in de kür op muziek was dat niet anders.

U 25 voor Jill Huybregts

Met 69,605% reed Jill Huybregts haar Eventz Zamacho Z (v. Rousseaux) naar de overwinning in de U25 rubriek. De tweede plaats was hier voor de Fransman Corentin Pottier met Gotcha (v. Goethe), derde werd Ryan Todd uit het Verenigd Koninkrijk met de Deens gefokte hengst Charlex Eskebjerg (v. Caranol).

Oudhof wint unaniem bij Young Riders

Met haar Colt Sollenburg (v. Vivaldi) reed Bo Oudhof naar een score van 73,675%. De amazone werd door alle vijf de juryleden op de eerste plaats gezet. Tweede werd de Belgische Hannelore Beckers met Crack C van het Vijverbos (v. Don Renoir), zij bleef twee hele procentpunten achter Oudhof. De derde plaats was voor Amber Barton met Labiat (v. Le Primeur), die Iris Houweling met About Time (v. Tuschinski) net voor bleef.

Siemer naar zilver bij Junioren

Ook vandaag was er voor de Nederlandse junioren niet te tornen aan de scores van de Griekse Theodora Livanos, die met KWPN’er Winston (van 00 Seven) naar 75,3% en de overwinning reed. De bruine ruin werd eerder uitgebracht door Stephanie Kooijman. Florence Siemer kwam met Zidane (v. Inspekteur) uit op 73,125%. Dat was goed voor de tweede plaats. Derde werd de Zwitser Carl-Lennart Korsch met Dias Desperados St (v. Desperados). Nicole Verschoor moest met Charmander (v. Hohenstein) genoegen nemen met een vierde plaats, deze combinatie kreeg 71,600 % van de jury.

Oranje boven bij de pony’s

Alleen de Britse Annabella Pidgley bleef overeind tussen het Nederlandse dressuurgeweld bij de pony’s. Danique Swinkels reed naar het goud in de kür met haar Casimir de Luxe. De combinatie scoorde 75,333%. Tweede werd Pidgley met Farbenfroh in 74,333%. De derde plaats was voor Michelle Kramer met Campsterhoven’s Baldat (74%), vierde werd Sanne van der Pols met Orchid’s Syria in 73,333%. Ook de vijfde plaats was voor Nederland: Lilli van den Hoogen reed Martinez Candyman naar 73%.

Klik hier voor de uitslag van de U25
Klik hier voor de uitslag van de Young Riders
Klik hier voor de uitslag bij de Junioren
Klik hier voor de uitslag bij de pony’s

Bron: Paardenkrant – Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook