Ga naar hoofdinhoud

IK: L-titels voor Saskia van Es en Tom Verhoeven met Desperado-nazaten

Winnaar L2 2018: Saskia van Es hier met Italo. Foto: Ingrid Truijens
Net als vorig jaar was de titel in het KNHS Indoorkampioenschap in de klasse L2 voor Saskia van Es. De amazone behaalde ditmaal de hoogste score in deze klasse in het zadel van de Desperado-zoon Jaccardo. Ook in de klasse L1 was de titel voor een Desperado-nazaat. Tom Verhoeven stuurde Ichiban naar de winnende score van 73%.

In de klasse L2 ging de KNHS titel naar de ook zeer ervaren Saskia van Es. Zij reed de pas vijfjarige vos Jaccardo waarmee ze vorig jaar al reserve kampioen werd in deze klasse. “Het is een van de beste paarden die ik op stal heb. Hij is heel getalenteerd en ook heel slim. Ik hoef moeilijkere dingen maar even te trainen en dan pikt hij het zo op. We proberen hem lekker fris te houden en zijn werk veel af te wisselen. De paarden komen bij ons ook iedere dag in de wei en dat is zeker voor de jonge paarden echt heel fijn”, vertelt de kampioene.

Uitslag klasse L2:
Goud: Saskia van Es (Schaesberg) – Jaccardo (v. Desperado), 75,389%
Zilver: Kim Noordijk (Werkendam) – D´Joep (v. Desperado), 70,444%
Brons: Mara de Vries (Werkendam) – Jalila DVB (v. Sezuan), 69,833%

Fokproduct van Kirsten Brouwer

De pas 17-jarige Tom Verhoeven is de nieuwe kampioen in de klasse L1. Tom zit nog een dag in de week op school en is daarnaast stalruiter bij amazone Kirsten Brouwer. Hij rijdt zijn troef Ichiban, die ook werd gefokt door eigenaresse Kirsten Brouwer, nu ongeveer een jaar. “Je hoopt natuurlijk altijd te winnen en we wisten ook wel dat we er klaar voor waren en hebben heel hard getraind, maar het moet eerst gebeuren. Op de laatste selectie hadden we boven de 80% gescoord, dat we hier nu ook winnen is geweldig. Ichiban heeft een hele fijne draf en ze wil het voor mij doen. Ze was niet altijd makkelijk, maar Ik heb ook echt een band met dit paard en dat maakt het heel speciaal”, vertelt Tom stralend.

Uitslag prijs klasse L1:
Goud: Tom Verhoeven (Eemnes) – Ichiban (v. Desperado), 73,000%
Zilver: Kim Koolen (Luyksgestel) – For Ferrero (v. For Romance), 69,444%
Brons: Devenda Dijkstra (Nieuw- en Sint Joosland) – Hero (v. Johnson), 68,722%

Bron: Horses.nl/KNHS

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook