Ga naar hoofdinhoud

Lynn Peijnenburg en Marcella Berends KNHS kampioenen Z1 DE en Z1/Z2 C *Update*

Kampioenen Z1-Z2 cat C met Marcelle Berends Goud (in het midden) Gwen Troquet zilver (R) en Esmee Boers brons (L) Foto: Jacquelien van Tartwijk

In Ermelo werden de KNHS indoorkampioenschappen voor de pony's in de klassen Z1 en Z2 verreden. Evi van Rooij won het koningsnummer, de Z2 cat DE. Lynn Peijnenburg en Marcella Berends werden gehuldigd als de kampioenen in de klassen Z1 cat. DE en Z1/Z2 cat. C.

“De proef ging precies zoals ik had gehoopt”, vertelt Z1/DE kampioene Lynn Peijnenburg, die de mooie ruin Sulaatik’s Vingino reed. “Ik rijd hem nu anderhalf jaar en heb nu de punten voor de klasse Z2. Het doel is om internationaal te gaan rijden. Niet om te winnen, maar gewoon om mee te doen en erbij te horen. Sulaatik’s Vingino is mijn eerste pony op dit niveau. Ik ben twee keer Brabants kampioen geweest en dit is mijn eerste nationale titel. Ik krijg les van Kim Vughts en Theo Hanzon en mijn moeder helpt me door de week.” Sulaatik’s Vingino is niet de enige pony die Lynn rijdt. “De goedgekeurde hengst Holtenhaus Elizar rijd ik ook, maar ik heb met hem nog geen wedstrijden gestart.”

Het podium bestond in deze klasse verder uit de amazones Maureen Mooren (tweede met PP Good Looking) en Romee van Geel (derde met Casimir de Luxe). Alle drie komen ze uit de provincie Brabant.

Marcella Berends hoopt ook volgende week op een wonder

Wanneer Z1/Z2, cat C kampioene Marcella Berends van het podium stapt is haar blik alweer gericht op volgende week. “Dan doe ik mee met het springkampioenschap in het L en Z.” Over deze titel is de amazone uit Emmer-Compascuum tevreden. “Mooi. Ja, zeker. Ik reed als eerste en dat is al spannend. En daarna moest ik wachten op al de combinaties na me. En dan toch winnen. Dat is toch wel bijzonder. Ik heb gewoon op de tribune gezeten en maar hopen dat er niemand boven mijn score uitkwam. Het was echt spannend.”

Marcella heeft in Allstar een goede pony en ook aan de begeleiding ligt het niet. “Ik heb in Christa Larmoyeur een topcoach die me super goed naar dit succes gecoacht heeft. Ze zet de puntjes echt op de i.”.

Over de toekomst met haar pony is Marcella nog niet helemaal zeker: “Het is afwachten of we Allstar houden. Ik word wel wat te groot voor hem en heb nog meer drie- en vierjarige pony’s te rijden. Volgende week doe ik mee aan het kampioenschap springen in het L en in het Z. Ook met Allstar, dus dat wordt nog spannend. Het zou heel bijzonder zijn als ik dan ook kampioen zou worden. Dat zou een wonder zijn. Het zou kunnen, maar het is een momentopname.”

De zilveren medaille werd gewonnen door Gwen Troquet op Zandberg’s Diva Izebel met 69,060%. Esmee Boers won het brons met Roosendaal’s Miracle. Ze kreeg 64,188% voor haar proef.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook