Ga naar hoofdinhoud

Laura Graves: ‘Alles is mogelijk’

Exclusief
Laura Graves en Verdades in Omaha. Foto: www.arnd.nl
Of ze nog wel een schijn van kans maakt, vraagt iemand aan Laura Graves. De Amerikaanse is zojuist in de Grand Prix van de Wereldbekerfinale voor eigen publiek als tweede geëindigd achter de torenhoge favoriet Isabell Werth. "Natuurlijk, alles is mogelijk."

Het tekent de sportieve instelling van ‘America’s sweetheart’, maar Graves weet natuurlijk heel goed dat zaterdag in de Kür-finale alles mee zal moeten zitten.

Nooit in een hal

“Ik heb het nadeel dat mijn paard niet gewend is aan indoor-omstandigheden. Verdades loopt gewoon nooit in een hal en dan moet ik in zo’n stadion als hier alle zeilen bijzetten. Ik moet ‘m echt heel goed aan de hulpen houden.”

Vraag

Maar de spanning van de hectische omgeving in de grote basketbalhal ging ook Weihegold van Isabell Werth niet in de koude kleren zitten. “Ik voelde haar spanning toen we de ring binnenkwamen”, vertelt Isabell Werth als ze zojuist het eerste onderdeel van de Wereldbekerfinale heeft gewonnen. “Iedereen zegt wel dat wij hier de Wereldbeker wel eens eventjes zullen winnen, maar voor mij was het echt de vraag hoe Weihe zich hier in dit enorme stadion zou gedragen. Bij het lostijden voelde ze geweldig, maar eenmaal in de ring was er toch wat spanning.”

Weer die tweeërs

Opnieuw een fout in de tweeërserie voor Werth en Weihegold. “Ja, vervelend. De eerste twee, drie wissels voelden veilig aan. Daarna was er toch even wat verlies van concentratie.”

Ongelooflijk verzameld

Dat ene foutje was de enige smet op een prachtig lichtvoetige Grand Prix-proef. “Ongelooflijk zo verzameld als Weihegold steeds blijft”, vindt juryvoorzitter Katharina Wüst. “Je hebt nooit het gevoel dat dat paard een fout kan maken.”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.